У Тернопільській області Дністер перелився через греблю, за добу вода може піднятися до 9 метрів
У Тернопільській області Дністер перелився через греблю, за добу вода може піднятися до 9 метрів

У Тернопільській області Дністер перелився через греблю, за добу вода може піднятися до 9 метрів

У Монастириському районі Тернопільської області Дністер перелився через дамбу, рятувальники проводять часткове відселення мешканців. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Поблизу с. Устя-Зелене Монастириського району на р. Дністер стався перелив через греблю, в результаті чого відбувається підтоплення сільськогосподарських угідь та загроза підтоплення с. Устя-Зелене і с. Лука", - йдеться в повідомленні.

Рятувальники проводять часткові відселення жителів населеного пункту. Планують відселити 154 людини.

Також повідомляється, що внаслідок підняття води у р. Дністер відбулося підтоплення сільгоспугідь і загроза підтоплення в селі Коропець.

У той же час метеорологи попередили, що вдень 25 червня в деяких районах Тернопільської області вода може піднятися до дев'яти метрів.

Підйом рівня води очікується до 880 - 930 см (максимальний витрата 3900 - 4200 м3/с).

У зв'язку з цим можливе затоплення заплави сільськогосподарських угідь, прирічкових господарських об'єктів і будинків в населених пунктах Борщівського та Заліщицького районів.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що масштаби стихійного лиха, в результаті якого виявилися підтоплені сотні населених пунктів, перевищили показники 2008 року.

Нагадаємо, що 23 червня синоптики спрогнозували сильні дощі вІвано-Франківській та Чернівецькій областях у зв'язку з чим в цих регіонах оголошено "червоний" рівень небезпеки.

В той же день премьер-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити комплекс невідкладних заходів з подолання наслідків стихії на території західних областей України.

Пізніше стало відомо, що підтопленими виявилися 194 населених пункти у чотирьох областях - Івано-Франківській (165), Чернівецькій (18), Львівській (8), Закарпатській (3).

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader