У Мінекономіки констатували, що в Україні останні два тижні кількість безробітних не більшає
У Мінекономіки констатували, що в Україні останні два тижні кількість безробітних не більшає

У Мінекономіки констатували, що в Україні останні два тижні кількість безробітних не більшає

В Україні останні два тижні кількість безробітних не збільшується. Від початку епідемії короновірусу COVID-19 в країні 156 тисяч людей вдалося працевлаштувати лише через фонди зайнятості. Ще майже 216 тис. працівників (з них понад 71 тис. є ФОПами) отримують фінансову допомогу через свої підприємства в рамках програми по частковому безробіттю.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в ефірі одного з телеканалів, у четвер, 25 червня, передає пресслужба відомства.

"Останні 2 тижні ми бачимо, що кількість безробітних не збільшується. Програми, ініційовані урядом, дійсно працюють і показують результат. Так, від періоду початку коронавірусу, тобто від середини березня, вже працевлаштовано лише через фонди зайнятості, не кажучи про такі державні компанії як "Укравтодор", "Укрпошта", понад 150 тис. людей. Ще 200 тис. робочих місць вдалося зберегти завдяки програмі по частковому безробіттю", - сказав Петрашко.

Станом на 24 червня, за даними міністра, до центрів зайнятості подано 136,5 тис. пакетів документів (з них понад 114 тис. від ФОПів, які є застрахованими особами). Вже ухвалено понад 87 тис. рішень для здійснення виплат майже 216 тис. працівників (з них понад 71 тис. - ФОПи).

Відео Українці починають масово виготовляти робочі візи утворюючи черги у консульствах

Після послаблення карантину українці починають масово звертатися за робочими візами. У Луцьку біля польського консульства з’явилися черги. Сюди їдуть одразу з трьох областей - Волинської, Рівненської та Тернопільської. Люди кажуть - після понад двох місяців карантину в них закінчуються заощадження, а за кордоном їх уже давно чекають роботодавці.  

Українці починають масово виготовляти робочі візи утворюючи черги у консульствах
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader