У МВС кажуть, що водійське посвідчення вже неможливо купити
У МВС кажуть, що водійське посвідчення вже неможливо купити

У МВС кажуть, що водійське посвідчення вже неможливо купити

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що в Україні вдалося подолати корупційну схему, за якою можна було купити посвідчення водія. До цього в МВС йшли протягом 5 років.

Аби подолати схему купівлі водійський посвідчень, довелося ввести низку нововведень. Про це Антон Геращенко розповів у інтерв'ю "РБК-Україна". 

Так, зокрема, цьому допоміг новий проєкт: у кожній машині екзаменатора є відеокамера. На ній зберігається запис того, як людина здає на права, що начебто унеможливлює покупку посвідчення у разі провалу тесту.

За словами Геращенка, серед важливих нововведень те, що усі тести, які має скласти майбутній водій, є в інтернеті. Відповідно, кожен може самостійно тренуватися, аби зрештою на іспиті їх пройти.

Це треба бути дуже дурним товаришем, щоб не впоратися із цим,
– зазначив Геращенко.

Зазначимо, що сервісні центри МВС були вимушено закриті всередині березні через карантин. З 12 травня вони відновили свою роботу і знову готові приймати охочих скласти іспит на водійське посвідчення. Про нові умови роботи сервісних центрів під час пандемії читайте за посиланням.

Теги за темою
Новини України поліція авто Антон Геращенко Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader