МВС хоче посилити покарання за образу поліцейських
МВС хоче посилити покарання за образу поліцейських

МВС хоче посилити покарання за образу поліцейських

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС хоче посилити відповідальність за образу поліцейських, а також ввести додаткове покарання за використання проти них перцевого газу. Такий законопроєкт вирішили розробити після сутичок біля будівлі суду, коли там розглядали справу Стерненка, якому оголосили підозру у вбивстві внаслідок самозахисту. 

Про це радник Авакова заявив в інтерв’ю виданню РБК.

Після сутичок біля Шевченківського райсуду в Києві Геращенко отримав завдання розробити законопроєкт про збільшення штрафів за образи поліцейських.

"Плюнути в поліцейського коштує від 136 до 255 гривень. Це хіба нормально? Ні, не нормально", - вважає він.

За словами Геращенка, у законопроєкті також буде додаткова відповідальність за використання перцевого газу проти поліцейських. Однак статус газових балончиків, як засобу самозахисту, не зміниться.

"У статті кримінального кодексу про хуліганство як обтяжуюча обставина вказується використання кастетів, бит тощо, ми додамо туди ще і сльозогінний газ. Тоді за це можна буде отримати реальний термін", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, 15 червня під час розгляду справи активіста Сергія Стерненка на акції протесту під будівлею Шевченківського райсуду Києва сталися сутичкиактивістів з правоохоронцями. 

Через застосування сили правоохоронцями щодо затриманих активістів під час сутички біля Шевченківського районного суду у справі Стерненка призначено службове розслідування. 

Джерело матеріала
loader
loader