"Я тебе сьогодні розірву": жертва зґвалтування в Кагарлику розповіла деталі тієї ночі
"Я тебе сьогодні розірву": жертва зґвалтування в Кагарлику розповіла деталі тієї ночі

"Я тебе сьогодні розірву": жертва зґвалтування в Кагарлику розповіла деталі тієї ночі

Жінка зізнається, що боїться за своє життя і за свою родину.
Нелю Погребицьку катували й зґвалтували місяць тому в поліцейському відділку у Кагарлику / Фото Дмитро Ларін
Нелю Погребицьку катували й зґвалтували місяць тому в поліцейському відділку у Кагарлику / Фото Дмитро Ларін

Потерпіла 26-річна Неля Погребицька, яку у ніч проти 24 травня катували та зґвалтували поліцейські у відділку поліції у Кагарлику, розповіла як пережила ту ніч та як змінилось її життя тепер.

Своєю історією вона поділилась в інтерв'ю "Українській правді".

Жінка, яка самостійно виховує хвору на ДЦП доньку каже, що боїться за своє життя і за свою родину, а також хоче виїхати із села, оскільки там немає роботи.

"Живемо оце перелякані. Жахаюсь ходжу людей... Та треба десь з цього села виїжджати, це точно. Батько каже, та не бійся, нічого не буде. Але я боюся. В мене немає ані роботи, ані захисту...Наче й привикла в селі, город люблю. На город, щоб все своє – пішов, вирвав. Але ж оце таке як сталось. Не знаю, що і думати, що далі робить. Привикли, що в селі, і садик близько. Але роботи немає в селі", - розповіла Неля.

За словами Погребицької, Миколу Кузів вона раніше бачила кілька разів, а Сергія Сулиму тої ночі побачила вперше. З Миколою в минулому вже був епізод з грубим домаганням і словесним насиллям. 

"Якось сиділи у сісуда Міши (сусід Нелі, який товаришував з правоохоронцем Миколою Кузів. - ред) він приїхав, зайшов до хати. Сказав усім забиратися з хати, тому що він тут господар, всі вийшли, а я довго збиралася через малу. Тоді він до мене підійшов, взяв за підборіддя та каже: "Подивись мені в очі. Якщо, каже, я тобі подзвоню, якщо ти до мене не вийдеш, то ти знаєш, де я роблю, ти знаєш, що я можу зробити, ти завжди мені даси", - зізналась жінка.

У травні той же сусід попросив Нелю дати свідчення у справі про пограбування магазину в селі. Жінка каже, що не могла зрозуміти, що саме вона має розказати поліції, оскільки на місці інциденту її не було.

"Коли Міша попросив дати свідчення, я думала це все на хвилин 15. А потім в мене забрали телефон і почалося. Я ж і не думала, що воно таке може бути. Десь з 7-6 вечора, і о 4:15, пам’ятаю, уже я вийшла. Микола, як зайшов, витяг противогаз. Надіває на мене, я чуть не задихнулась. Але якось все одно вирвалась. І я не пам’ятаю чи він мене так ударив, що носа розбив, чи в противогазі я була. Бо як скинув противогаз, каже, "пошли в туалет", наниз мене повів. Я подивилась у дзеркало – вся в крові, даже не відчувала вже нічого. Він каже "Вмивайся водою". А води не було, то я рукавом втерлась. Вже даже болі не відчувала", - говорить вона.

За словами потерпілої, у відділку були люди, які все чули й бачили, але ніхто так і не допоміг.

"Потім як я упала, то за коси мене тягнув, то з ноги, з кулака, синяки такі були. Тоді до себе в кабінет повів, пістолета наставив, знову штовхав. І зажигалкою балувався. Каже, чи коси тобі спалить, чи що тобі зробить. В общем, що хотів, то й робив. Уже як познущався з мене, у мене вже сили не було. А цей Сергій потім прийшов, його не було, і почав оце "Я тебе сьогодні розірву, будеш моя сьогодні". Думаю, чи це буде бити, чи що він буде робити. А він мене о 1 чи 2 ночі завів до кабінету, де був диван. І уже давай до мене "Роздягайся, все". Не буду я роздягатися, відпустіть, кажу, додому, дитина мала жде мене. Він давай до мене чіплятися, на диван і все: будеш усе робити, як я тобі скажу", - згадує Неля.

Жінка каже, що в селі більшість людей її підтримують, а інші кагарлицькі дівчата, які теж потерпіли від насилля завили, що теж прийдуть на суд і розкажуть про катування. 

Як повідомляв раніше УНІАН, в ніч з 23 на 24 співробітники Кагарлицького відділку поліції Сергій Сулима та Микола Кузів у своєму кабінеті катували та зґвалтували жінку, яку викликали як свідка крадіжки. Їй одягали протигаз, кайданки та стріляли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували.

Потерпіла сама звернулася до лікарні та вказала на поліцейських. Після розголосу їх відсторонили, підрозділ розформували.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader