Шарія викликають на допит у кримінальній справі про відмивання грошей
Шарія викликають на допит у кримінальній справі про відмивання грошей

Шарія викликають на допит у кримінальній справі про відмивання грошей

Сьогодні зранку на сайті Державної фіскальної служби з'явилася повістка про виклик на допит Анатолія Шарія, блогера і лідера Партії Шарія" по провадженню, відкритому за заявою блогера Сергія Іванова. 

Шарій викликається на допит 3 липня по кримінальному провадженню за статтею 209 КК – легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Фабула справи не розголошується, повідомляє "Страна". Зазначено лише, що кримінальне провадження відкрито 2 червня 2020 року.

За даними джерел "Страни" в ГФС, сама справа стосується фінансування "Партії Шарія".

Однак при цьому безпосередньо на допит Шарія хочуть викликати у зв'язку з його заявами про те, що перший номер у списку "Опозиційного блоку" на виборах в 2019 році Євген Мураєв пропонував Шарію два мільйони доларів США за те, щоб він знявся з виборів на користь "Оппоблока".

Про таку пропозицію від Мураєва Анатолій Шарій написав у своєму Телеграм-каналі і заявив в ефірі телеканалів у середу, 24 червня. Він також сказав, що може надати докази своїх слів.

За даними джерел "Страни" на допит по цій же справі буде викликаний Євген Мураєв.

Сам Шарій вже прокоментував виклик на допит. У своєму телеграм-каналі він написав, що справу порушено "на підставі кривого доносу в інтернеті". Він також вважає, що його можуть оголосити в розшук і він до цього готовий. 

Джерело матеріала
loader
loader