Арахамія розповів, коли приймуть закон про гральний бізнес
Арахамія розповів, коли приймуть закон про гральний бізнес

Арахамія розповів, коли приймуть закон про гральний бізнес

Завдяки закону спочатку буде детінізовано ринок грального бізнесу, але його буде дуже обмежено, і зокрема, гральний бізнес буде дозволено виключно в готелях.
Законом передбачається закрити доступ підлітків до грального бізнесу / фото 112.ua
Законом передбачається закрити доступ підлітків до грального бізнесу / фото 112.ua

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує, що завтра буде ухвалено законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія повідомив журналістам в кулуарах парламенту.

За його словами, велика кількість поданих правок до законопроекту про гральний бізнес є способом «політично поторгуватись».

«А давайте ви приймете наш закон, і ми тоді знімемо правки і т.д. Ми просто зараз вирішили, що не будемо ні з ким йти на ці перемовини, і просто будемо йти в робочому порядку. Я прогнозую, що завтра до 12:00 закон буде прийнятий», - наголосив Арахамія.

Він сказав, що завдяки закону спочатку буде детінізовано ринок грального бізнесу, але його буде дуже обмежено, і зокрема, гральний бізнес буде дозволено виключно в готелях. Така діяльність буде регулюватися, а за отримання ліцензії державі сплачуватимуться чималі кошти. Передбачається закрити доступ підлітків до грального бізнесу. «Ми хочемо легалізувати тих, хто є в Інтернеті, щоби вони сплачували податки... Є програми для боротьби з лудоманією. Ми будемо туди спрямовувати частину цих податків», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор (№2285-д).

Законопроектом запроваджується виключний перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні, а саме: організація та проведення азартних ігор у гральних закладах казино, а також через інтернет; організація та проведення букмекерської діяльності в букмекерських пунктах, а також її проведення через інтернет; випуск та проведення лотерей; організація та проведення азартних ігор у покер через інтернет.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader