Від Туреччини до Албанії: Які країни відкрили кордони для українців
Від Туреччини до Албанії: Які країни відкрили кордони для українців

Від Туреччини до Албанії: Які країни відкрили кордони для українців

На сьогодні кордони для українських туристів відкрили п'ять країн, серед яких Туреччина і Єгипет. Про це на своєму каналі в Telegram написав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Так, станом на 1 липня, кордони для українців відкрили:

  • Туреччина;
  • Єгипет (але з обов'язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесено до країн з високим рівнем інцидентності Covid-19);
  • Албанія;
  • Хорватія (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла);
  • Чорногорія (при наявності негативного результату ПЛР тесту на Covid-19, зробленого протягом останніх 48 годин).

"Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються закритими для українських туристів. Однак іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі або навчальні контракти або вид на проживання в ЄС, морякам, які направляються на корабель, громадянам, наступних транзитом через ЄС, в'їзд дозволено", - написав Криклій.

Він додав, що  кожні два тижні ЄС буде переглядати список держав, з яких можливо в'їжджати. І в залежності від обставин буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки або знову вводити їх для конкретних країн.

Також в залежності від розвитку епідеміологічної ситуації в Україні рішення про відкриття кордонів буде прийнято Грузією.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 червня, Рада Європи прийняла список країн-нерезидентів Євросоюзу, яким з 1 липня дозволять вільно перетинати кордони Союзу. Україна в цей список не потрапила.

Теги за темою
Карантин Туризм
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader