Порошенко в суді: адвокати заявили про відвід групі прокурорів
Порошенко в суді: адвокати заявили про відвід групі прокурорів

Порошенко в суді: адвокати заявили про відвід групі прокурорів

Захист наполягає, що Порошенку було неналежним чином повідомлено про підозру, а, відповідно, він нібито не має статусу підозрюваного.
1 липня Порошенко прийшов також на допит до ДБР Фото УНІАН
1 липня Порошенко прийшов також на допит до ДБР Фото УНІАН

У Печерському районному суді міста Києва розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Як передає кореспондент УНІАН, захист Порошенка наполягає на тому, що йому було неналежним чином повідомлено про підозру, а відповідно він нібито не має статусу підозрюваного.

Адвокати також заявили про відвід групі прокурорів у справі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 липня, екс-президент України, народний депутат Петро Порошенко прийшов на допит до ДБР.

Перед допитом він заявив: "Вони звинувачують мене, що я у червні 2014 року віддав наказ на контрнаступ. Я визнаю цю "провину". Вони звинувачують мене, що я віддав наказ військовим кораблям рухатися через українську Керченську протоку. Пишіть: я визнаю цю "провину". Вони звинувачують мене, що я призначаю керівників розвідки. Я визнаю цю "провину".

Також він додав, що визнає "провину" за підписання Мінських угод і за те, що українська церква отримала томос.

Після допиту начальник відділу ДБР Вадим Приймачок заявив, що Порошенко відмовився давати показання на допиті у справі Семочка і підписувати повістки на наступні допити, заплановані в ДБР.

Порошенко підозрюється в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень. Справа стосується призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader