У Полтаві в офіс ОПЗЖ жбурнули гранату - постраждала жінка
У Полтаві в офіс ОПЗЖ жбурнули гранату - постраждала жінка

У Полтаві в офіс ОПЗЖ жбурнули гранату - постраждала жінка

Увечері п'ятниці, 3 липня, до офісу партії "Опозиційна платформа - За життя" в Полтаві під'їхав Renault Megane чорного кольору. Із автомобіля вибіг чоловік у балаклаві. Під офіс він поставив табурет, став на нього, розбив вікно й жбурнув туди вибуховий пристрій. Від вибуху постраждала працівниця офісу ОПЗЖ Карина Дячун, яку з незначними осколковими пораненнями доставили на обстеження до 1-ї міськлікарні.

У приміщенні вибухом пошкоджено стіни та меблі. Про це повідомляє "Полтавщина".

У Національній поліції зазначили, що з'ясовують обставини інциденту та шукають зловмисників.

"Поліцейські встановлюють осіб, причетних до вибуху в офісі політичної партії. Проводиться огляд місця вибуху для з’ясування всіх обставин і типу вибухового предмета. Оперативники спілкуються зі свідками та очевидцями, а також перевіряють наявність відеокамер, які могли зафіксувати момент вчинення правопорушення та причетних до нього осіб", - повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що в Полтаві "представники націоналістичних груп кинули гранату" в офіс ОПЗЖ.

В офис партии ОПЗЖ в Полтаве только, что представители националистических групп бросили гранату.

Опубліковано Ильєю Кивою Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

У заяві партії ОПЗЖ ідеться, що "націонал-радикали перейшли межу. Від погроз і залякування на адресу опозиціонерів вони вдалися до неприкритого терору. В офіс нашої партійної організації в Полтаві кинули гранату. Дивом не загинула молода дівчина. Терористичний напад на партійний офіс "Опозиційної платформи – За життя" в Полтаві – це виклик всьому українському суспільству. Націонал-радикали остаточно скинули маску "політиків" і перетворилися на терористів, чия діяльність несе пряму загрозу життю та безпеці всіх і кожного українського громадянина".

У партії нагадали про нещодавні події: "замах на вбивство харківського активіста "Партії Шарія", загрози та планомірна відкрита підготовка інших терористичних актів, таких, як акція 25 червня біля офісу нашої партії в Харкові, до цього в Києві, – все це ланки одного ланцюга".

В ОПЗЖ заявили, що вимагають "найжорсткішої реакції від правоохоронних органів на здійснений терористичний акт. Всі виконавці та політичні замовники цього злочину повинні бути встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності за всією суворістю закону".

Джерело матеріала
loader
loader