Прем’єр-міністр Франції разом з усім урядом йде у відставку
Прем’єр-міністр Франції разом з усім урядом йде у відставку

Прем’єр-міністр Франції разом з усім урядом йде у відставку

Уряд Франції разом з прем’єр-міністром Едуардом Філіппом йде у відставку. Президент країни Еммануель Макрон прийняв відставку міністрів, повідомляється у заяві Єлисейського палацу.

Причин такого вчинку у повідомленні не вказано. Втім, відставку уряду називають прогнозованою після того, як Макрон пообіцяв намітити новий курс на останні два роки свого президентського терміну терміну.

Уряд продовжить виконувати свої обов’язки до моменту формування нового Кабміну. Нового прем’єр-міністра обіцяють оголосити вже у найближчі години. Іноземні видання зазначають, що згідно з французьким законодавством Едуард Філіпп може знову очолити уряд, але сформувати нову команду. Втім, чи буде саме так, наразі невідомо.

Нагадаємо, у Франції засудили експрем’єра Франсуа Фійона за створення фальшивого робочого місця для дружини. Колишній глава уряду і суперник Еммануеля Макрона на президентських виборах Франсуа Фійон отримав два роки тюрми і ще три - умовно. 

Відео Колишній прем'єр Франції отримав два роки тюрми

Вирок екс-прем'єру. У Франції засудили політика за створення фальшивого робочого місця для дружини. Колишній глава уряду і суперник Еммануеля Макрона на президентських виборах Франсуа Фійон отримав два роки тюрми і ще три - умовно. Політик також має сплатити 375 тисяч євро штрафу. До такого самого штрафу і 3 років умовно - засудили його дружину Пенелопу. Суд визнав Фійона винним у тому, що його дружина й діти отримували з державного бюджету заробітну платню за роботу в парламенті, якої не виконували.

Колишній прем'єр Франції отримав два роки тюрми
Джерело матеріала
loader
loader