Інформація про нібито скорочення війська є маніпулятивною та неправдивою, – Хомчак
Інформація про нібито скорочення війська є маніпулятивною та неправдивою, – Хомчак

Інформація про нібито скорочення війська є маніпулятивною та неправдивою, – Хомчак

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак спростував інформацію про скорочення чисельності армії. Генерал-полковник назвав її маніпулятивною та неправдивою.

Фейки про скорочення армії

Інформація про начебто скорочення чисельності Збройних сил України є фейковою, заявив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, пише АрміяІnform.

Дехто прагне постійно підживлювати інформаційний фон довкола Збройних сил негативом. Інформація про нібито скорочення війська є маніпулятивною та неправдивою,
– зазначив генерал-майор.

За його словам, наразі штатна чисельність війська значно перевищує 250 тисяч людей. Саме така кількість визначена законодавством.

Хомчак заявляє, що ця розбіжність

  • не дозволяє досягти необхідної злагодженості підрозділів;
  • стоїть на заваді якісного проведення заходів бойової підготовки;
  • не дозволяє максимально ефективно використовувати фінансові ресурси.

"А хронічна неукомплектованість підрозділів суттєво знижує боєздатність військових частин, загалом негативно впливає на розвиток спроможностей ЗСУ", – додав Головнокомандувач ЗСУ.

Відповідно до цього, ухвалили рішення поетапно привести штатну чисельність військ у відповідність до визначеної законодавством України.

Що Хомчак рекомендує критикам

Генерал-майор наголосив, що депутатам, які критикують військове керівництво за "скорочення" армії, він пропонує вносити зміни у законодавство. Зокрема, збільшити чисельність армії з 250 тисяч до 300. А також подбати про збільшення військового бюджету на утримання численнішого війська.

Теги за темою
Новини України Збройні сили України Новини політики Законодавство Наталія Пристанська
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader