Україна готова до другої хвилі епідемії коронавірусу, - Степанов
Україна готова до другої хвилі епідемії коронавірусу, - Степанов

Україна готова до другої хвилі епідемії коронавірусу, - Степанов

Рівень забезпеченості нашої країни ПЛР- та ІФА-тестами до другої хвилі епідемії неможливо порівняти з тим, що було в Україні на початку березня. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Це стосується не тільки лабораторних центрів або наявності тест-систем, а й готовності наших лікарень і лікарів до таких викликів. Його навіть неможливо порівняти з тим, що у нас було на початку березня. На сьогоднішній день, що стосується тест-систем, всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом при повній завантаженості. Це той рівень, який ми тримаємо", - розповів він.

За словами міністра, якщо десь виникає проблема, то тест-системи дуже швидко доставляються, щоб це жодним чином не відбилося на пацієнтах.

"Ми готуємося і до другої хвилі. Я вважаю, що це є розумним коли робляться відповідні висновки, чого нам не вистачало, в чому була проблема. І підготуватися так, щоб медична система витримала і щоб ми вчасно могли надавати всім, хто цього потребує необхідну медичну допомогу", - підсумував Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше міністр заявив, що протягом трьох місяців Міністерство охорони здоров'я відновив у країні ту систему, яка була зруйнована за останні п'ять років, і збільшило майже в 30 разів кількість лабораторій для ПЛР-тестування.

Теги за темою
Коронавірус Коронавірус в Україні Максим Степанов
Джерело матеріала
loader
loader