МЗС організовує зустріч Зеленського та Орбана, але "поступків Угорщині не роблять"
МЗС організовує зустріч Зеленського та Орбана, але "поступків Угорщині не роблять"

МЗС організовує зустріч Зеленського та Орбана, але "поступків Угорщині не роблять"

Голова міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що спірні питання між Угорщиною та Україною вирішуватиме президент Володимир Зеленський та угорський прем'єр Віктор Орбан.

Про це він розповів в опублікованому 9 липня інтерв'ю "Голосу Америки".

Кулеба переконує, що під час зустрічі зі своїм колегою з Угорщини Петером Сійярто ніяких поступків не робив. Міністерства вже займаються плануванням зустрічі Орбана та Зеленського.

"Ми працюємо, щоб така зустріч відбулася", - заявив він.

  • Раніше Дмитро Кулеба говорив, що президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан можуть зустрітися у липні, але для цього потрібно виконати дві умови. Йдеться про засідання комісії з питань національних меншин та робочої групи щодо освіти.
  • Взимку прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що для покращення відносин між країнами потрібна зустріч з представниками обох країн, зокрема із президентом України Володимиром Зеленським. 
  • Під час зустрічі міністрів закордонних справ України та Угорщини, представники останньої країни сказали, що блокують рішення щодо України в НАТО через освітнє законодавство, а також через закон про мову. Угорський дипломат пообіцяв не блокувати його лише після врегулювання всіх розбіжностей між країнами. 

Відео Кулеба розповів, як збирається нормалізовувати стосунки з Угорщиною

Завдання - нормалізувати стосунки з Угорщиною без перетину "червоних ліній", які є у України, розблокувати засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, яка була заблокована Угорщиною після ухвалення Закону про освіту. А також домовитися про спільні інвестиційні і інфраструктурні проєкти на території Закарпатської області.  

Кулеба розповів, як збирається нормалізовувати стосунки з Угорщиною
Джерело матеріала
loader
loader