Подумки це Путіна дратує, – Пєсков про заяву Зеленського про Другу світову війну
Подумки це Путіна дратує, – Пєсков про заяву Зеленського про Другу світову війну

Подумки це Путіна дратує, – Пєсков про заяву Зеленського про Другу світову війну

Президента Росії Володимира Путіна внутрішньо дратують висловлювання очільника України Володимира Зеленського. Зокрема, мовиться про заяву Зеленського щодо ролі СРСР у Другій світовій війні, яку він зробив наприкінці січня у Польщі.

Тема ІІ Світової для Путіна – священна

Про таку позицію Путіна повідомив його прессекретар Дмитро Пєсков в інтерв'ю телеканалу "Россия 1". Про це інформує Интерфакс.

Ми знаємо, що для будь-якого громадянина нашої країни, і особливо для президента Путіна, це священна тема. І коли ми чуємо схожі заяви, то я впевнений, що внутрішньо це Путіна дратує,
– сказав Пєсков.

Київ не робить кроків для виконання мінських угод, – Пєсков

Щодо того, чи не розчарувала політика Зеленського Кремль, Пєсков відповів, що кредит довіри українському президенту – це не кредитно-фінансовий механізм.

Мовиться про долі декількох мільйонів людей, які живуть на південному сході України. І президент Зеленський під час передвиборчої кампанії обіцяв вирішити цю проблему,
– відповів Пєсков.

Прессекретар Путіна також додав, що ніяких кроків для виконання мінських домовленостей офіційний Київ не робить.

Що відомо про заяву Зеленського у Польщі

  • Наприкінці 2019 року між Польщею і Росією почалася суперечка про відповідальність СРСР за початок Другої світової війни.
  • Причиною суперечки стали слова президента Росії Володимира Путіна про те, що Польща і нацистська Німеччина співпрацювали в 1938 році під час розділу Чехословаччини.
  • Також Путін виправдовував вторгнення СРСР до Польщі у вересні 1939 року тим, що польський уряд у той час фактично вже не контролював ситуацію в країні.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна підтримує позицію Польщі в історичній суперечці з Росією щодо відповідальності СРСР за початок Другої світової війни.
  • "Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни та дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту", –заявив Зеленський.
Теги за темою
Росія Володимир Зеленський Володимир Путін Новини політики Україна – Росія Президент України Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader