Голова Херсонської ОДА запропонував РНБО посилити заходи на півдні України
Голова Херсонської ОДА запропонував РНБО посилити заходи на півдні України

Голова Херсонської ОДА запропонував РНБО посилити заходи на півдні України

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв звернувся до Радбезу з пропозицією провести засідання щодо посилення комплексу заходів на півдні України.

Про це він розповів у інтерв’ю LB.

"Я звернувся до апарату Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією провести окреме закрите засідання РНБО, присвячене комплексу заходів на півдні України з посилення спроможностей Збройних сил і можливим викликам, які несуть із собою, в тому числі, ті кліматичні зміни, які сьогодні ставлять під загрозу виживання півночі Криму через відсутність дніпровської води", – заначив він.

За його соавми, керівництво області постійно контактує з Міноборони, Генштабом та оперативним командуванням "Південь".

"Ми в постійному контакті.

Разом напрацьовуємо пропозиції, які потрібні сьогодні для нарощення спроможностей і посилення сил і засобів на півдні України.

Хочу підкреслити, що сьогоднішня українська армія, ЗСУ сильно відрізняються від Збройних сил зразка 2014 року.

І країна-агресор має розуміти, що жодної легкої прогулянки на територію незалежної України в них точно не буде, а тимчасово окуповані території обов’язково буде повернуто під контроль нашої держави", – пояснив Гусєв.

Таож він додав, що на осінь заплановані спільні навчання з естонцями в межах посилення територіальної оборони.

"У межах візиту президента України Володимира Зеленського до Естонської Республіки відбулося підписання Декларації про наміри щодо співробітництва у сфері територіальної оборони на Херсонщині між Міністерствами оборони України та Естонії, після чого почалася підготовка спільного з Естонією пілотного проєкту з територіальної оборони в нашій області.

Уже восени ми плануємо провести масштабні навчання", – нагадав очільник ОДА.

"Нам відомо, що активна фаза командно-штабних навчань збройних сил РФ "Кавказ-2020" відбудеться наприкінці вересня.

Наші навчання триватимуть близько місяця.

І ми наразі спільно з Оперативним командуванням "Південь" і Генштабом ЗСУ визначаємося щодо конкретних дат з урахуванням тих навчань, які планує провести країна-агресор.

Ми залучатимемо і резерв, і інші потрібні для ефективної тероборони Херсонської області сили та засоби за моделлю Союзу оборони Естонії Кайтселійту", – наголосив Гусєв.

Джерело матеріала
loader
loader