"Реформа НБУ - історія цілковитого успіху для України": МВФ закликав зберегти незалежність центробанку
"Реформа НБУ - історія цілковитого успіху для України": МВФ закликав зберегти незалежність центробанку

"Реформа НБУ - історія цілковитого успіху для України": МВФ закликав зберегти незалежність центробанку

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва 14 липня провела розмову з президентом Володимиром Зеленським, під час якої закликала його зберегти незалежність Національного банку України. Цей крок є передумовою для нових інвестицій та економічного зростання країни. 

Відповідна заява Георгієвої з'явилася на сайті МВФ.  

"У мене сьогодні була відкрита дискусія з президентом Володимиром Зеленським з приводу побоювань щодо тиску, який чиниться на Національний банк України. Реформа НБУ та її результати за останні п’ять років є історією цілковитого успіху для України", - сказала вона. 

На думку глави МВФ, заслугою НБУ є успішне очищення фінансового сектору країни, який був "зруйнований шахрайством". Вона підкреслила, що незалежний центробанк має допомагати макроекономічній стабільності, підтримувати довіру інвесторів і захищати фінансову систему, а це "найважливіші передумови для інвестицій та зростання".

Збереження незалежності НБУ є вимогою поточної програми, яку підтримує МВФ, сказала Георгієва. "Я закликала президента Зеленського дотримуватися обґрунтованої грошово-кредитної та фінансової політики – вони є ключовими для посилення інвестицій, а також інклюзивного зростання", - заявила вона. 

Нагадаємо, під час розмови з керівницею МВФ Зеленський розповів, що до кінця тижня запропонує парламенту кандидатуру нового голови Нацбанку. Він вже сформував короткий список кандидатів.

Відео Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Нацбанк без голови. Верховна Рада зібралась на позачергове засідання, щоби звільнити голову Національного банку Якова Смолія. Він сам вирішив піти і пояснив це систематичним політичним тиском. Що має на увазі Смолій і чи знайшли йому заміну - у сюжеті.  

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді
Джерело матеріала
loader
loader