Українці зібрали 25 тисяч підписів під петицією про відставку Зеленського
Українці зібрали 25 тисяч підписів під петицією про відставку Зеленського

Українці зібрали 25 тисяч підписів під петицією про відставку Зеленського

Опублікована на сайті президента України петиція із закликом до Володимира Зеленського подати у відставку набрала 25 тисяч підписів.

Петиція, автором якої є Віктор Уколов, була зареєстрована на сайті глави держави 8 липня, необхідну кількість підписів зібрали за 10 днів.

"18 квітня 2019 року в програмі "Право на владу" Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон. Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов через чотири дні після тієї заяви. 7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив закон "Про запобігання корупції", - йдеться у тексті петиції.

У зв'язку з цим українці звернулися до президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку.

"Або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям. Володимир Олександрович неодноразово наголошував, що відрізняється від старих політиків. Ми хочемо побачити підтвердження цим гучним заявам. Якщо пообіцяв - то іди!" - резюмував автор петиції.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський потрапив у ще один скандал, коли під час карантину з цілою делегацією пив каву в кафе і без маски. Чи стягувати з президента штраф за каву в Хмельницькому вирішуватимеВерховний суд України. Хмельницький суддя почав розглядати цю справу, але, з огляду на недоторканність глави держави, зажадав тлумачень від вищої інстанції.

22 червня Зеленський пообіцяв сплатити суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину, безвідносно до рішення, яке ухвалить суд. 

Джерело матеріала
loader
loader