"Слуги народу" працюють над законом "про опозицію", – Третьякова
"Слуги народу" працюють над законом "про опозицію", – Третьякова

"Слуги народу" працюють над законом "про опозицію", – Третьякова

Нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила, що народні обранці працюють над так званим законом про опозицію. У ньому будуть передбачені важливі зміни в роботі Верховної Ради.

Наразі закон готують у групах. Про це Третьякова сказала в інтерв'ю "Громадському".

Вона додала, що у законі потрібно розписати, як працює коаліція, а не тільки, в який спосіб опозиція може просувати свої ідеї.

Однією з нагальних потреб сьогодні є підготовка закону, його готують наразі в групах, кажуть, що це закон про опозицію. Насправді парламент потребує змін не тільки в опозиції, а і в коаліції,
– зауважила Третьякова.

На її думку, має формуватися велика "організаційна частина" коаліційної угоди, в якій буде розписано, яким чином політичні сили домовляються працювати у Раді. Третьякова впевнена, що це допоможе налагодити співпрацю між депутатами та уникнути бійок і негативних явищ у парламенті. Вона назвала це "великою парламентською реформою", яка ще не виписана.

Законопроєкт про опозицію: головне

  • Перший варіант законопроєкту про опозицію, який готує чинна влада, може бути внесений на розгляд парламенту в вересні чи жовтні.
  • В Україні за всі роки незалежності не ухвалили жодного закону про опозицію.
  • У законі будуть закріплені права опозиції. У "Слузі народу" прагнуть зробити закон надзвичайно ґрунтовним, щоб його потім не піддавали змінам.
Теги за темою
Новини України Верховна Рада Новини політики Слуга народа Законодавство Альона Захарова
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader