Конфлікт Кадирова і Зеленського: глава Чечні чекає нових вибачень, а у президента вирішили не реагувати
Конфлікт Кадирова і Зеленського: глава Чечні чекає нових вибачень, а у президента вирішили не реагувати

Конфлікт Кадирова і Зеленського: глава Чечні чекає нових вибачень, а у президента вирішили не реагувати

Після того, як глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров затребував нових вибачень від президента України Володимира Зеленського через відео студії "Кварталу 95", яке його образило, у глави держави заявили про свою позицію. 

В Офісі президента, заява Кадирова не містить тієї новизни, яка вимагає обов’язкової офіційної реакції. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Давня образа

2014 року у шоу "ЧистоNews" показали нарізку з відео, в одному з яких Кадиров плаче. На ролик наклали звукову доріжку, ніби глава Чечні горює через знесення пам'ятника Леніну. 

Відео викликало шквал обурення у прихильників Кадирова. Вони заявили, що змонтоване відео було знято під час поминальної молитви за батьком Рамзана Ахмадом Кадировим.

Після цього Зеленський кілька разів вибачався, щоправда не персонально перед Кадировим. До того ж, як він неодноразово заявляв, що ролик монтував не він, до виходу в ефір його не бачив і жодним чином не хотів образити главу Чечні. 

Заява Кадирова

18 липня Рамзан Кадиров на своєму Telegram-каналі звернувся до Зеленського і закликав його "визначитися зі своєю позицією і підтвердити вибачення". Чеченський лідер опублікував уривок з інтерв’ю Зеленського Дмитру Гордону дворічної давнини. У ньому той просить вибачення перед мусульманами за своїх колег, які показали нарізку відео з Кадировим, що плаче.

За словами Кадирова, на цьому відео Зеленський "після прийнятих вибачень намагається щось з себе зобразити, викрутитися, вивернутися, намагається підняти себе".

Крім цього, глава Чечні закликав українського президента зателефонувати Володимиру Путіну і повідомити йому про "закінчення цієї громадянської війни на сході України".

Реакція у Зеленського

В Офісі президента не бачать сенсу коментувати і обговорювати заяву Кадирова, тому що вона "не містить новизни". 

"Будь-хто в сучасному інформаційному світі має право на будь-які заяви. Але це точно не привід для пошуку якихось таємних сенсів. Тому викликає певний подив, настільки наполеглива спроба частини засобів масової інформації надати факту особистого повідомлення глави субʼєкта федерації сусідньої країни надзвичайного значення", - заявили в Офісі президента.

У Зеленського вважають, що звернення Кадирова відсилає до певного роду міждержавних відносин, які є компетенцією лише чинних президентів двох країн.

Нагадаємо, у столиці Австрії Відні вбилиМаміхана Умарова, більш відомого як Анзор. Він неодноразово критикував очільника Чечні Рамзана Кадирова та почав говорити про злочини Кремля. 

Джерело матеріала
loader
loader