Терористи на Донбасі зробили провокативний обстріл - штаб ООС
Терористи на Донбасі зробили провокативний обстріл - штаб ООС

Терористи на Донбасі зробили провокативний обстріл - штаб ООС

На Донбасі за добу зафіксували один обстріл проросійських бойовиків. Про це повідомили у штабі ООС.

Понад 100 людей із населених пунктів Донбасу, щоденно звертаються до військових медиків Об'єднаних сил для отримання допомоги від медичного персоналу. Ця допомога в основному необхідна мешканцям, які проживають в населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Окрім допомоги цивільному населенню українські захисники виконують і своє основне завдання за призначенням і продовжують надійно утримувати лінію оборони.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил на 7 годину ранку залишається повністю контрольованою, за поточну добу обстрілів у районі операції об’єднаних сил не зафіксовано.

За минулу добу підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано лише один постріл з підствольного гранатомету, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Шуми, постріл був неприцільним і ніс провокативний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат серед українських захисників, внаслідок ворожого пострілу, немає.

Слід вчергове наголосити, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню, у разі порушення домовленостей противником та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, не позбавляють українських воїнів відкривати вогонь у відповідь.

Нагадаємо, 27 липня, о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Зазначається, що українські військові заявляють, що готові дати відсіч у разі, якщо підтримувані Росією бойовики знову розпочнуть обстріли.

У неділю, 26 липня, за кілька годин до оголошеного перемир'я відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Відео Втрати в зоні ООС: один український військовий загинув, один зазнав поранень

На східному фронті під час обстрілу ворог поранив українського воїна. Нині він в лікарні, його стан стабільний. За кілька годин до цього ще один боєць загинув від кульового поранення. Сталося це у Донецькій області. Під час обстрілу ворог застосував гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю поблизу населеного пункту Шуми. 17 разів за минулу добу окупанти порушили режим припинення вогню.

Втрати в зоні ООС: один український військовий загинув, один зазнав поранень
Джерело матеріала
loader
loader