Вбивство Шеремета: Антоненко оприлюднив свою версію, чому став підозрюваним у справі
Вбивство Шеремета: Антоненко оприлюднив свою версію, чому став підозрюваним у справі

Вбивство Шеремета: Антоненко оприлюднив свою версію, чому став підозрюваним у справі

Музикант Андрій Антоненко назвав свою версію, чому став підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це Riffmasterзаявив в інтервʼю "Українській правді".

"Одна з них (версій - прим.ред.) – замовлення ФСБ, оскільки я відома і вагома людина в Силах спеціальних операцій України. Роблю важливу роботу. Неофіційно називають Обличчям ССО. Тож все може бути. Демотивація збройних сил", - сказав він.

Також Антоненко запевнив, що не знається на вибухівці.

"Я музикант. А в ССО від 2017 року. Завдання в мене інші. Реклама ССО. Рекрутинг. Знаю про парашути, міни бачив лише навчальні, вихолощені або на фото. Але якби мені навіть рідна мати запропонувала причепити комусь вночі під машину незрозумілу мені річ, я б не став цього робити", - наголосив він.

Також підозрюваний у справі Шеремета спростував інформацію, що він та його захист нібито відмовилися брати участь у слідчих діях.

"Про відмови – брехня. Ми не відмовлялись від жодних слідчих дій, а наполягали на їхньому законному проведенні, з адвокатами. Від поліграфа ми також не відмовлялись. Ми запропонували незалежну експертизу із залученням іноземних спеців, позаяк існували обґрунтовані ризики фальсифікації зі боку слідства. Уявіть, той самий психолог, що оголосив ходу "невербальною поведінкою" і підписав цю маячню, тепер пропонувався мені в новій іпостасі – поліграфолога! Кажуть, інших у нас нема", - додав чоловік.

Окремо музикант назвав умови, за яких готовий пройти слідчий експеримент.

"Я і зараз готовий, якщо мене звільнять з-під варти, тобто не будуть водити на ланцюжку, як Юлю (другу підозрювану у справі лікарку Юлію Кузьменко - прим.ред.), і за умови, що відео одразу після цього покажуть. Але цього вони бояться більш за все. Ані я, ані інші не маємо жодного стосунку та причетності до злочину. Чому нам з Юлією Кузьменко жодного разу не запропонували удвох пройти під камерами у присутності адвокатів, але без повідця? Уся справа побудована на брехні, маніпуляціях, фабрикаціях, фальсифікації. До того ж заполітизована появою державних високопосадовців, президента, міністра. Порушення конституційного права на презумпцію невинуватості і автоматично тиск на правоохоронні органи та суд", - резюмував Антоненко.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

 

Джерело матеріала
loader
loader