Криклій припустив, що через запровадження охорони в потягах може зрости ціна квитків
Криклій припустив, що через запровадження охорони в потягах може зрости ціна квитків

Криклій припустив, що через запровадження охорони в потягах може зрости ціна квитків

Можливе запровадження охорони в поїздах "Укрзалізниці", яке ініціюють після нападу на Анастасію Лугову в потязі "Маріуполь-Київ", може вплинути на вартість залізничних квитків.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі телеканалу "112 Україна" 5 серпня.

За його словами, забезпечувати охорону в поїздах будуть або представники поліції охорони, або воєнізована охорона "Укрзалізниці" (ВОХР). Криклій сказав, що зараз обговорюється із цими структурами питання вартості надання їніх послуг. Водночас міністр уточнив, що охороняти будуть лише нічні потяги.

"Але йдеться тільки про нічні потяги, бо це настільки дорого, що або на вартість квитка вплине, що не хотілося б точно робити, або це треба платити з бюджету, але це великі витрати, і я не думаю, що раціонально їх закладати", – висловився очільник Мінінфраструктури.

Крім того, Владислав Криклій вважає, що необхідно забезпечити провідників індивідуальними засобами захисту для самооборони та налаштувати кращу комунікацію з правоохоронними органами.

Раніше Укрзалізниця" звільнила працівників поїзда№9/10 "Київ - Маріуполь", де чоловік посеред ночі побив та намагався зґвалтувати жінку. У компанії кажуть, що начальник поїзда, інструктор поїзних бригад, старший майстер вагонного депо резерву провідників та заступник начальника Маріупольського вагонного депо проявили недостатній професійний рівень і допустили низку порушень. 

Нагадаємо, у поїзді "Маріуполь-Київ" 31 липня посеред ночі невідомий чоловік, вдягнений лише у труси, пробрався до купе, де перебувала жінка з сином і заблокував двері. Він побив жінку, а потім намагався її зґвалтувати. 

Зловмисником виявився уродженець Запоріжжя 1975 року народження. Його судили тричі: 1996 року за крадіжку автомобіля, 1999 року за хуліганство, а 2008 за крадіжку. За скоєний напад Солом'янський районний суд Києва відправив Віталія Рудзька на два місяці за ґрати без права виходу під заставу. 

Відео У потязі Маріуполь-Київ на пасажира здійснили напад

Купив квиток, сів у потяг, виконав усі карантинні вимоги й обмеження, поводився ввічливо й коректно, і отримав серію ударів по обличчу від сусіда по вагону. Це реальна історія нападу, що трапилась у потязі Маріуполь-Київ. Хто повинен опікуватися безпекою подорожувальників, дивіться у нашому сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

У потязі Маріуполь-Київ на пасажира здійснили напад
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader