Україна готує план економічної стратегії для Донбасу - Резніков
Україна готує план економічної стратегії для Донбасу - Резніков

Україна готує план економічної стратегії для Донбасу - Резніков

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник голови делегації України в Тристоронньої контактній групі Олексій Резніков заявив, що Україна розробляє амбітну економічну стратегію для Донбасу.

Про це він написав у колонці для видання Atlantic Council.

"Україна зараз  розробляє амбітну нову економічну стратегію для сходу країни. Основна увага приділяється розвитку частин Донецької і Луганської областей, які зараз перебувають під контролем України. Цей підхід, можливо, найкраще описати як український підхід до поняття "особливий статус" для регіону з метою трансформації інвестиційного клімату та реалізації нової економічної моделі на регіональному рівні", - написав він. 

За його задумом, цей процес повинен почати набирати обертів якомога швидше в районах Донбасу, підконтрольних українському уряду, а потім він може поширитися на окуповані Росією райони після їхнього звільнення.

Віце-прем'єр сподівається представити уряду України дорожню карту економічного розвитку Донбасу вже у вересні."Потім буде потрібно близько шести місяців, щоб підготувати необхідні розрахунки", - зазначив Резніков.

Нагадаємо, раніше Bank of America підрахував, скільки відсотків до зростання ВВП України додала бреінтеграція Донбасу.

Джерело матеріала
loader
loader