Зеленський посмертно нагородив загиблих у ООС військовослужбовців
Зеленський посмертно нагородив загиблих у ООС військовослужбовців

Зеленський посмертно нагородив загиблих у ООС військовослужбовців

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №304/2020 "Про відзначення державними нагородами України", відповідно до якого орденом "За мужність" III ступеня нагороджені військовослужбовці, які загинули у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Про це УНН повідомляє із посиланнямна пресслужбу ОП.

"За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, посмертно нагороджені старший солдат Ігор Вівчаренко, сержант Ярослав Журавель, сержант Микола Ілін, сержант Олексій Золін та лейтенант Дмитро Красногрудь", - йдетьсяу в указі.

Зеленський наголосив, що імена героїв, які віддали життя за територіальну цілісність і незалежність України, назавжди залишаться у пам’яті поколінь українців.

"Їхній подвиг, непереборну силу та любов до Батьківщини неможливо виміряти жодними нагородами. Дякуємо кожному військовому, який захищає Україну та кордони нашої держави", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 13 липня незаконні збройні формування на Донбасі обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ у районі Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець отримав поранення, ще один — бойове травмування.

Повернули його тіло на підконтрольну Україні територію тільки 15 липня.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader