"Впродовж останніх 10 днів у нас немає поранених та загиблих" - Зеленський про режим тиші на Донбасі
"Впродовж останніх 10 днів у нас немає поранених та загиблих" - Зеленський про режим тиші на Донбасі

"Впродовж останніх 10 днів у нас немає поранених та загиблих" - Зеленський про режим тиші на Донбасі

На Донбасі за останні 10 днів серед українських військових немає ані поранених, ані загиблих.

Про це у четвер, 6 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

"Впродовж останніх 10 днів у нас немає поранених, немає загиблих. І я вдячний вам, що ви бережете своїх побратимів. Це важливо. Важливо, що виконується режим тиші. Важливо, що якщо хтось захоче на нас наступати - ви завжди дасте гідну відсіч", - написав глава держави.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що українська сторона робить усе можливе для дотримання режиму тиші на Донбасі та збереження життів українських військовослужбовців.

Нагадаємо:

  • У ніч проти понеділка, 27 липня, о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це 22 липня домовилися представники Тристоронньої контактної групи.
  • В Офісі президента України домовленість про перемир'я назвали "проривом" у Мінському процесі і наголосили, якщо режим цілковитого і всеосяжного припинення вогню буде дотримано бойовиками, це відкриє шлях до виконання інших положень Мінських угод. Не стріляти домовилися аж до повного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. 
  • 26 липня, за кілька годин до оголошеного перемир'я, відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.
  • Бойовики від початку перемир'я вже кілька разів порушували режим припинення вогню.

Відео Бойовики поновили польоти безпілотників на Приазов`ї, незважаючи на режим тиші

Повітряна розвідка. Бойовики на Приазов`ї, попри режим тиші, поновили польоти своїх безпілотників. Дрони проросійські найманці піднімають одночасно з прольотом над позиціями безпілотників ОБСЄ. Однак стріляти заборонено. Бо це автоматично означає порушення режиму тиші. Більше про війну на Сході України

Бойовики поновили польоти безпілотників на Приазов`ї, незважаючи на режим тиші
Джерело матеріала
loader
loader