Зеленський спростував "сенсаційні дані" про втручання України у вибори в США
Зеленський спростував "сенсаційні дані" про втручання України у вибори в США

Зеленський спростував "сенсаційні дані" про втручання України у вибори в США

Президент Володимир Зеленський виступив з публічною заявою, що Україна не причетна до втручання у вибори в США.

Про це йдеться в заяві глави держави, опублікованій у його офіційному Телеграм-каналі, а також на сайті президента.

"Буду відвертим. На превеликий жаль, періодично в публічному просторі з’являються "сенсаційні дані" про буцімто якусь участь України у виборчих подіях в інших країнах. Так от! Як президент України ще раз хочу підкреслити і свою особисту принципову позицію, і фундаментальну позицію нашої держави загалом. Ніколи й за жодних обставин неприйнятно здійснювати будь-яке втручання в суверенні вибори іншої країни", - зазначив президент.

Зеленський запевнив країн-партнерів, що "Україна не дозволяла й не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори і тим самим завдати шкоди нашим довірчим і щирим партнерським відносинам зі США. Водночас Україна своєю чергою абсолютно впевнена в тому, що і з боку наших партнерів є не менш шанобливе ставлення до нашого суверенного права на внутрішні справи і внутрішній вибір своїх пріоритетів. Тільки на таких засадах і можна вибудувати міцні стратегічні партнерські відносини".

Зеленський наголосив на тому, що "запобігання втягуванню нашої країни у внутрішню політику Сполучених Штатів – це питання нашої національної безпеки".

"Тому вважаю, що громадянам України слід, м’яко кажучи, утримуватися від будь-якої діяльності, пов’язаної з президентськими виборами у США, та не дозволяти собі спробувати вирішити на цьому будь-які свої особисті політичні чи бізнесові проблеми. Репутація України вартує набагато більше, ніж репутація будь-кого з наших політиків. Тож давайте не розмінювати Україну на ситуативні зиски", - закликав президент.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Росія не хоче бачити його наступним президентом Сполучених Штатів. Він зазначив, що притримувався жорсткої політики щодо Москви.

Відео "Плівки Деркача": розмову Порошенка і Байдена можуть кваліфікувати як держзраду 

Ексрегіонал Андрій Деркач оприлюднив кілька фрагментів аудіозаписів, на яких нібито розмовляють Порошенко і Джо Байден, який на той момент був віцепрезидентом США. Дехто із депутатів у парламенті заявив про здачу суверенітету України. А Зеленський заявив, що розмова "може бути кваліфікована як державна зрада".  

"Плівки Деркача": розмову Порошенка і Байдена можуть кваліфікувати як держзраду 

 

Джерело матеріала
loader
loader