На Донбасі багато "заробітчан зі зброєю", тому вибори там неможливі, – Кравчук
На Донбасі багато "заробітчан зі зброєю", тому вибори там неможливі, – Кравчук

На Донбасі багато "заробітчан зі зброєю", тому вибори там неможливі, – Кравчук

Новий голова української делегації в Мінську Леонід Кравчук заявив, що вибори в окупованому Донбасі проводити не можна. Причина, за його словами, у тому, що там багато "заробітчан зі зброєю", які нікому не підпорядковуються.

Платить бойовикам на Донбасі той, хто їх запрошує – країна-агресор, заявив Леонід Кравчук в інтерв’ю "Українському радіо".

Коли стріляють, вибори проводити не можна,
– зазначив Кравчук.

Та додав, що не знає, хто поїхав би на Донбас спостерігачем, коли там "не просто бойовики, там так звані добровольці".
Зокрема, серед них можуть бути люди з Бразилії, Киргизії.

На думку Кравчука, вони приїхали на Донбас, аби заробляти гроші. Бойовики не захищають українську землю, але й не хочуть її захопити.

Вона їм не потрібна. Вони заробітчани, а у них є зброя,
– додав глава делегації.

До слова, раніше новий глава української делегації назвав свої позиції щодо Донбасу. Він заявив, що згоден на компроміси, які приведуть до миру і повернуть Донбас під суверенітет України. Водночас озвучив низку червоних ліній: питання кордону, суверенітету, втрати незалежності, територіальної цілісності.

Місцеві вибори у 2020: що відомо

  • Рада призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня 2020 року.
  • На місцевих виборах традиційно обиратимуть голів та депутатів рад більшості населених пунктів України, а також членів обласних рад.
  • Українська влада розраховувала на те, що цього року вдасться провести вибори на окупованому Донбасі разом з рештою регіонів країни.
  • Втім все йде до того, що цей крок фактично стає неможливим. Адже до виборів залишилося приблизно 2 місяців, а безпекова й гуманітарна ситуації не відповідають можливості їх проведення.
  • Крім того, ЦВК прийняла рішення про неможливість проведення місцевих виборів на Донбасі.
Теги за темою
Росія Новини України Новини політики Війна на Донбасі місцеві вибори Окуповані території Наталія Пристанська Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader