Генпрокурорка підписала подання про відсторонення скандального судді Вовка та його колег - ЗМІ
Генпрокурорка підписала подання про відсторонення скандального судді Вовка та його колег - ЗМІ

Генпрокурорка підписала подання про відсторонення скандального судді Вовка та його колег - ЗМІ

Генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення з посад голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег.  

Про це повідомляє "Укрправда" з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Співрозмовник повідомив, що подання до ВРП Венедіктова підписала 14 серпня.

Крім того, у понеділок, 17 серпня, в Офісі генпрокурора планують направляти клопотання про дозвіл на затримання і взяття під варту Вовка та інших суддів ОАСК на підписання керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Водночас сам суддя Вовк у Facebook зазначив, що "це дуже хороша новина".

"Якщо це правда, то це дуже хороша новина. Тому що ми більш ніж будь-хто інший зацікавлені в тому, щоб НАБУ отримало можливість довести все їхні абсурдні звинувачення. Щоб вони не розповідали ЗМІ про те, що їм хтось заважає і що нас хтось "покриває". У НАБУ дуже хотіли, щоб прокурор підписала подання - прокурор підписала". - написав він.

Нагадаємо, 12 серпня голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовкзаявив, що отримав повістки на допит. Він стверджує, що готовий прийти на нього. 

Національне антикорупційне бюро у п'ятницю, 17 липня, вручило підозри Павлу Вовку, його заступнику та ще п'ятьом суддям і голові Державної судової адміністрації України. Слідство вважає, що судді ухвалювали замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їхнім розглядом, але із наперед визначеним результатом.

Джерело матеріала
loader
loader