Не допущу залякувань: Зеленський відреагував на підпал авто журналістів "Схем"
Не допущу залякувань: Зеленський відреагував на підпал авто журналістів "Схем"

Не допущу залякувань: Зеленський відреагував на підпал авто журналістів "Схем"

Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал автомобіля журналістів програми "Схеми". Він закликав правоохоронців оперативно знайти і притягнути до відповідальності винних.

Глава держави у своєму телеграм-каналі наголосив, що журналістська діяльність не може бути підставою для переслідувань в Україні.

Як Зеленський відреагував на підпал авто журналістів

  • Він запевнив, що як президент України завжди захищатиме права кожного громадянина, незалежно від особистого ставлення до нього. Президент пообіцяв не допустити, щоб за його президентства критика влади тягнула за собою переслідування або залякування.
  • Також Володимир Зеленський пригадав, як у грудні 2014 року неподалік палацу "Україна" невідомі спалили його авто. Поліції тоді знадобилося два місяці, щоб знайти та затримати злочинців.
  • Він зазначив, що чудово розуміє журналістів. Мовляв, його творча діяльність завжди була пов'язана з досить гострою критикою чинної на той час влади. А це створювало чимало проблем колективу. Зеленський додав, що сам пройшов через такі випробування.

Переконаний, що свобода слова – фундамент будь-якої демократичної країни,
– наголосив президент.

Водночас прессекретарка президента Юлія Мендель назвала ситуацію з підпалом авто програми "Схеми" неприпустимою, і додала, що Україна має захистити свободу слова. Вона також припустила, що вочевидь, за роки діяльності у програми з'явилися вороги, щодо яких були зняті розслідування.

 

Новина доповнюється

Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Новини політики пожежа ЗМІ Журналісти Емал Набі
Джерело матеріала
loader
loader