Суд заочно заарештував ексміністра-втікача Злочевського
Суд заочно заарештував ексміністра-втікача Злочевського

Суд заочно заарештував ексміністра-втікача Злочевського

Суд обрав запобіжний захід колишньому міністру екології та природних ресурсів часів Януковича Миколі Злочевському у вигляді арешту, щоправда - заочно, адже він досі перебуває у розшуку. 

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на пресконференції.

"Cуд обрав заочно запобіжний захід - тримання під вартою - нашому фігуранту. Це додаткова інформація до оголошення у розшук", - сказав Холодницький, додавши, що дізнався про це буквально перед конференцією. 

Він також висловив впевненість, що справу проти Злочевського вдасться завершити в рамках термінів досудового розслідування, оскільки докази зібрані належним чином.

Нагадаємо:

  • 1 липня НАБУ повідомило про підозру ексміністру екології та власнику Burisma Миколі Злочевському в організації спроби підкупити керівництво НАБУ та САП задля закриття кримінального провадження щодо нього. Сума хабаря становила 6 млн дол. 
  • Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді Азарова від липня 2010 року до квітня 2012 року. Після Майдану він втік з України, його було оголошено в розшук за підозрою в незаконному збагаченні, а 2016 року - знято. 

    Відео Злочевський потрапив до розшуку як особа, що переховується від органів досудового розслідування

    Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього міністра екології та природокористування Миколу Злочевського. Про це свідчить публікація на сайті Міністерства внутрішніх справ. У червні детективи НАБУ затримали групу, яка намагалась передати хабар у 6 млн доларів керівництву антикорупційних органів. Усе - аби ті закрили кримінальне провадження у справі Злочевського. Підозру міністру екології часів Януковича вручили місяць тому. І от тепер Злочевський потрапив до розшуку як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Це вже не вперше, у 2015 його вже звинувачували у незаконному збагаченні. Однак наступного року Генпрокуратура справу закрила.

    Злочевський потрапив до розшуку як особа, що переховується від органів досудового розслідування
Джерело матеріала
loader
loader