Зеленський запропонував заснувати держпремії імені Скорика та Патона
Зеленський запропонував заснувати держпремії імені Скорика та Патона

Зеленський запропонував заснувати держпремії імені Скорика та Патона

Президент Володимир Зеленський ініціював заснування двох державних премій  імені Мирослава Скорика та Бориса Патона. Відповідні листи він направив до уряду.

Про це він сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України на Софійській площі.

"У цей день з нами, на жаль, немає двох видатних громадян, видатних постатей, двох геніїв сучасності, з якими нам усім пощастило жити в один час, двох великих українців, як на превеликий жаль, пішли від нас цього року. Це два герої України - Мирослав Михайлович Скорик та Борис Євгенович Патон. Вони удостоєні найвищих державних нагород. Вони творили нашу історію та здобували славу для України у світі", - зазначив Зеленський.

Президент повідомив, що сьогодні, 24 серпня, він направив до уряду відповідні листи щодо заснування двох премій: за вагомий внесок у розвиток науки та наукові досягнення – Державну премію імені Бориса Патона, - та за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва - Державну премію імені Мирослава Скорика.

"Давайте ніколи не забувати – нам є ким і чим пишатися. У нашої країни багато "скарбів", особливо - наукових. У нашої країни багата історія, особливо – музична історія незалежності", - додав він.

Нагадаємо, 1 червня пішов з життя видатний український композитор і музикознавець, Герой України, народний артист України Мирослав Скорик

19 серпня у віці 101 року помер український вчений та президент Національної академії наук УкраїниБорис Патон. 

Джерело матеріала
loader
loader