Єдність, перемир'я та коронавірус: найголовніше із виступу Зеленського на День Незалежності
Єдність, перемир'я та коронавірус: найголовніше із виступу Зеленського на День Незалежності

Єдність, перемир'я та коронавірус: найголовніше із виступу Зеленського на День Незалежності

Президент Володимир Зеленський 24 серпня на Софійській площі привітав українців з Днем Незалежності.  Пропонуємо Вам найголовніші тезиси з виступу Зеленського.

Про перемир'я на Донбасі

"Сьогодні, 29-й день поспіль, у мене і всієї нашої України ранок дійсно добрий. Так, перед нами постало багато нових викликів. Але сьогодні – 29 днів, як на сході України в нас немає бойових втрат", - зазначив Зеленський.

Він додав, що "ми всі просимо Бога лише про одне – нехай дні тиші стануть місяцями. Місяці – роками. Роки – століттями, а потім тисячоліттями миру, злагоди та процвітання української землі".

Про коронавірус в Україні

"Сьогодні ми робимо все можливе для подолання коронавірусу в Україні. Ми забезпечені всім необхідним, налагодили власне виробництво, відновлюємо лікарні та лабораторії, та найголовніше, що у нас є, – це українські медики. Вони мужньо протидіють хворобі, вони наші чарівники та супергерої. І ми повинні так само ставитися до наших лікарів, бути відповідальними, дотримуватися правил безпеки", - сказав Зеленський.

Президент додав, що вірить, що в Україні здолають коронавірус. 

Про необхідність єдності та згуртованості українців

"Треба згадати, що, незалежно від мови, релігії, національності – ми брати й сестри. Ми всі – діти України. І нікому не давати шансу посіяти між нами розбрат. Ні сусідам, ні внутрішнім чужинцям. Тим, що обкрадали нашу маму Україну багато років, бо ніколи не вважали її рідною", - сказав глава держави.

Він додав, що закликає всіх до єдності.

"Я завжди закликаю всіх нас до єдності. Вірю, що інакше й бути не може. Знаєте, нещодавно я спіймав себе на думці – нас багато чого об’єднує, і єдність є навіть у наших протиріччях. Ми різні. Але рівні. Ми різні. Але рідні. Ми говоримо різними мовами, щоб розуміти один одного без слів. Ми різної віри, але віримо всі в Україну", - зазначив Зеленський.

Про повернення українців та територій

"На жаль, сьогодні за нашим сімейним столом бракує Донецька, Луганська і Криму. Та ми робимо все, щоб настав день, і вони повернулись. У країну, яку вони не впізнають. Яку сьогодні ми будуємо разом з вами", - розповів Зеленський.

"Для нас не має значення: це 131 полонений з Росії та ОРДЛО, 14 цивільних моряків із Лівії, 45 громадян з Уханя чи 11 загиблих, на жаль, під час збиття "Боїнга" в Ірані. І за одного українського розвідника ми готові віддати тисячу інших. Бо Україна своїх не лишає. І я зроблю все, аби кожен громадянин України у будь-якому куточку планети чітко знав: я – українець, а значить, моя держава мене не залишить", - додав глава держави.

Нагадаємо, 24 серпня в Україні святкують 29 річницю Незалежності. У містах тривають урочистості.

Джерело матеріала
loader
loader