Міністр економіки спрогнозував курс долара в Україні
Міністр економіки спрогнозував курс долара в Україні

Міністр економіки спрогнозував курс долара в Україні

Яким буде курс долара в Україні / фото УНІАН
Яким буде курс долара в Україні / фото УНІАН

Такі прогнози в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" озвучив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Ми ж навіть скорегували макропрогноз, тому що ми бачимо ситуацію - 27,8 гривні, здається, на цей рік і на наступний рік також, по пам'яті, цифри такі самі", - сказав Петрашко.

Курс валют в Україні: останні новини

  • Протягом осені 2020 року аналітики прогнозують поступову девальвацію гривні до долара. Курс очікується в межах від 27 до 30 гривень/долар.
  • Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує на 2020 рік курс на рівні 30 гривень за долар.
  • Міністр фінансів України Сергій Марченко не бачить передумов для досягнення курсу 30 грн за дол. і не бачить інструментів, за допомогою яких можна було б вплинути на рух курсу в цьому напрямку.
  • 29 липня Кабмін схвалив новий прогноз економічного та соціального розвитку країни. Урядовці сподіваються, що на кінець 2021-го долар коштуватиме 28,8 грн, а середній за рік - 29,1 грн. Мінімальна зарплата відповідно наступного року має зрости до 6250 грн. ВВП 2021 року має зрости на 4,6%. На цих показниках уряд і розробляє нині держбюджет-2021, який, за законодавством, мають подати до Верховної Ради до 15 вересня.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Топчій

Джерело матеріала
loader
loader