Історичний мінімум: НБУ зберіг облікову ставку на рівні 6%
Історичний мінімум: НБУ зберіг облікову ставку на рівні 6%

Історичний мінімум: НБУ зберіг облікову ставку на рівні 6%

Національний банк України вирішив зберегти облікову ставку на рівні 6,0% річних з 4 вересня 2020 року. Таким чином, ставка залишилася нанайнижчому рівні за історію незалежної України.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Збереження м’якої монетарної політики підтримає економічне відновлення в умовах помірної інфляції та високої невизначеності щодо подальшого перебігу пандемії в Україні та світі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у липні голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин зазначив, що відставка Якова Смолія з посади голови НБУ та призначення нового голови Нацбанку "ознаменоване кількома важливими подіями". Зокрема, це підписання угоди з ЄС про отримання 1,2 млрд кредиту, а також – стабільність у монетарній політиці НБУ. 

Відео Нацбанк виводить з обігу монети номіналом 25 копійок і банкноти, які друкували до 2003 року

З першого жовтня монетами номіналом 25 копійок, а ще банкнотами, які друкували до 2003 року, вже не можна буде розраховуватись. Нацбанк виводить їх з обігу. Платити такими купюрами і монетами дозволяють ще місяць, а потім  їх можна обміняти на сучасні гроші. Також поступово приберуть одно- та дво-гривневі банкноти, і старі одногривневі монети. Їх замінятимуть сучасними монетами. Такі нововведення, переконані в Нацбанку, спростять розрахунок готівкою, та здешевлять її виготовлення.  

Нацбанк виводить з обігу монети номіналом 25 копійок і банкноти, які друкували до 2003 року
Джерело матеріала
loader
loader