Тернопіль, Івано-Франківськ та ще кілька міст оскаржують у суді потрапляння до червоної зони
Тернопіль, Івано-Франківськ та ще кілька міст оскаржують у суді потрапляння до червоної зони

Тернопіль, Івано-Франківськ та ще кілька міст оскаржують у суді потрапляння до червоної зони

Влада Івано-Франківська оскаржує у суді рішення Кабінету міністрів щодо потрапляння міста до червоної зони. До позову приєднались ще кілька міст Івано-Франківщини та Тернопіль.

Про це мер Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив у Facebook.

"Учора, на жаль, уряд не переглянув червону зону для Івано-Франківська. Ще учора ми подали позовну заяву на Кабмін до Окружного адміністративного київського суду. До цього позову приєднались не тільки міста Івано-Франківської області, але й до суду подає Тернопіль, який з понеділка увійде в червону зону", - повідомив Марцінків.

За його словами, 7 вересня в Івано-Франківську проведуть засідання міської комісії ТЕБ і НС, на якому планують відкрити дитсадки та школи міста з понеділка, 14 вересня. Марцінків додав, що таке рішення вимагають ухвалити депутати міської ради, з огляду на досвід Тернополя та Чернівців, де школи і дитсадки працюють, попри визначену "червону" зону.

Водночас мер Тернополя Сергій Надал сьогодні, 4 серпня, у Facebook повідомив, що у місті не посилюватимуть карантинні обмеження, попри потрапляння до червоної зони.

"Тернопіль наступного тижня буде жити і працювати у звичайному режимі, дотримуючись протиепідемічних заходів. Ми не допустимо транспортної та економічної блокади нашого міста", - написав він.

Надал додав, що на сьогодні у місті діє рішення сесії Тернопільської міської ради, яким визнано незаконною постанову уряду, на підставі якої Тернопіль раніше вже вносили до “червоної зони”.

"Рішення міської ради не опротестовано жодним урядовим органом у судовому порядку. Більше того, міністр Кабінету міністрів під час одного з телеефірів визнав правомірність рішення сесії міської ради", - зазначив міський голова.

Згідно з рішенням міськради:

  • громадський транспорт продовжуватиме працювати у режимі спецрейсів;
  • діти ходитимуть до школи і дитсадки;
  • підприємці і надалі працюватимуть на території міста з дотриманням протиепідемічних вимог.

Надал звернувся до поліції з проханням і рекомендацією не складати "протоколів" щодо підприємців.

"Відповідно до нещодавнього рішення Конституційного суду, Кабмін не має права встановлювати карантинні обмеження, які обмежують конституційні права і свободи людини та громадянина. Прошу тернополян неухильно дотримуватися заходів безпеки. Зокрема, носіння маски у приміщеннях, використання антисептиків, дотримання соціальної дистанції", - зазначив він.

Нагадаємо, 3 вересня в Україні оновили карантинні зони. До червоної зони, зокрема, потрапили міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський, Тисменицький райони Івано-Франківської області та Тернопіль.

Відео За добу в Україні підтвердили 2 тисячі 723 нових випадків захворювання на коронавірус

Черговий антирекорд. 2 тисячі 723 нових випадків захворювання на коронавірус в Україні. Це на 228 випадків більше, ніж попередньої доби. 51 людина померла за один день від ускладнень COVID-19. Найбільше хворих виявили у Харківській області та у Києві. Більше про коронавірус в Україні

За добу в Україні підтвердили 2 тисячі 723 нових випадків захворювання на коронавірус
Джерело матеріала
loader
loader