Кордони для українських туристів відкрили ще три країни: перелік
Кордони для українських туристів відкрили ще три країни: перелік

Кордони для українських туристів відкрили ще три країни: перелік

Українцям свої кордони відкрили ще три країни, які раніше запровадили заборону на в'їзд через пандемію коронавірусу COVID-19. Йдеться про Бразилію, Домініканську республіку і Демократичну республіку Конго. 

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 4 вересня на онлайн-брифінгу.

Очільник МЗС уточнив, що і надалі буде працювати з іноземними партнерами над розширенням списку країн, у які можуть поїхати українці. Крім того, він висловив зазначеним країнам подяку за їхню "конструктивну відкриту політику" і закликав громадян під час мандрівок дотримуватися карантинних правил безпеки.

"Станом на 3 вересня відкритими та відносно відкритими є 48 країн, куди можуть поїхати наші співгромадяни. Додалося до цього списку три країни у порівнянні з пройдешнім тижнем. За останній час додалися Бразилія, Домініканська Республіка та Демократична Республіка Конго", - сказав міністр.

Список відкритих країн і умови в'їзду можна подивитися на інтерактивній мапі МЗС. 

Як відомо, Кабінет міністрів ухвалив рішення закрити кордонидля іноземців від 28 серпня до 28 вересня. 

Детально про те, чому Україна пішла на такий крок і коли можуть зняти заборону, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповівв ефірі "Сніданку з 1+1".  За його словами, кордони відкриють тоді, коли почнеться спад захворюваності на коронавірус.  

Нагадаємо, до 30 вересня українцям дозволили в’їжджати до Болгарії без підтвердження негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Також українцям не доведеться проходити двотижневий карантин. 

Відео Попри закриті кордони, Україна готова впускати до себе білорусів, що шукають прихисток

Попри закриті кордони через коронавірус, Україна готова впускати до себе білорусів, що шукають прихисток. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Також МЗС розширило коло родичів українців, які мають право на в'їзд до країни. Тепер окрім, чоловіка, дружини, дітей, це також можуть і бабусі, і дідусі. Водночас, Україна запровадила обмеження на транзитні подорожі країною, оскільки такою можливістю зловживали, аби просто приїхати до нас і перебувати довший час. Втім, ці нововведення не стосуються громадян Молдови, які їдуть додому з Росії. А дозвіл на перетин кордону бізнесменам, які ведуть в Україні справи, міністерство закордонних справ нині надає в ручному режимі.  

Попри закриті кордони, Україна готова впускати до себе білорусів, що шукають прихисток
Джерело матеріала
loader
loader