Лукашенко не збирався видавати вагнерівців Україні, а його син навіть вибачився перед ними
Лукашенко не збирався видавати вагнерівців Україні, а його син навіть вибачився перед ними

Лукашенко не збирався видавати вагнерівців Україні, а його син навіть вибачився перед ними

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що й не збирався видавати затриманих бійців ПВК "Вагнера" Україні. Ба більше, його син, що працює радником з безпеки, особисто вибачався перед вагнерівцями перед їх поверненням до Росії.

Син Лукашенка вибачився перед вагнерівцями

Києву вагнерівців би не видали, як би сильно на цьому не наполягали. Такі скандальні заяви Лукашенко зробив в інтерв'ю російським ЗМІ.

Я відправив свого сина, який працює радником з безпеки, щоб він приніс вибачення перед цими людьми і запитав, куди вони хочуть виїхати. Вони сказали: "Ми хочемо до Росії". І, власне, вони поїхали,
– сказав Лукашенко.

Головне про затримання вагнерівців в Білорусі

  • Наприкінці липня 2020 року в Білорусі затримали 33 бойовиків "Вагнера". За версією слідства, вагнерівці хотіли дестабілізувати ситуацію в Білорусі напередодні президентських виборів.
  • Київ надіслав Мінську запит на екстрадицію 28 вагнерівців, адже вони були причетні до злочинів на Донбасі.
  • Після початку протестів у Білорусі, країна віддала бойовиків Росії. Україна засудила таке рішення.

Що відомо про скандал з вагнерівцями в Україні

  • Український журналіст Юрій Бутусов заявив, що затримання вагнерівців у Білорусі – це провальна операція українських спецслужб у співпраці з США. В Офісі Президента інформацію заперечили.
  • 4 вересня нардеп Володимир Ар'єв опублікував документи СБУ щодо затримання вагнерівців. Ці документи доводять, що СБУ знала про бійців задовго до їх затримання й навіть була причетною до цього.
  • Журналістка Яніна Соколова оприлюднила аудіозапис, на якій, ймовірно, зафіксовано переговори найманців з оперативником СБУ, який їх вербує.
  • Тим часом, у Кремлі заявили, що операція щодо затримання вангерівців проводилась спільно українськими та американськими спецслужбами. Бійців "Вагнера" начебто затягнули на білоруську територію.

 

Теги за темою
Росія Новини України Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader