У Білорусі зникла Антоніна Коновалова: вона – соратниця Тихановської
У Білорусі зникла Антоніна Коновалова: вона – соратниця Тихановської

У Білорусі зникла Антоніна Коновалова: вона – соратниця Тихановської

У Білорусі тривають резонансні зникнення опозиційних політиків, активістів та їх прихильників. Так, ще одна соратниця колишньої кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської – Антоніна Коновалова – перестала виходити на зв’язок.

Про це повідомили у штабі Тихановської, передає Интерфакс.

Зникла Коновалова Антоніна, довірена особа Світлани Тихановської. Де вона перебуває наразі невідомо,
– наголосили у штабі.

Зауважимо, що напередодні, 7 вересня, членкиня президії Координаційного штабу опозиції Білорусі Марія Колеснікова, а також її прессекретар Антон Родненков і виконавчий секретар Іван Кравцов теж перестали виходити на зв’язок.

Згодом стало відомо, що Родненков і Кравцов виїхали до України. Тим часом Марія Колесникова залишилася в Білорусі, хоч теж перебувала на кордоні. Наразі вона нібито перебуває у Мозирському прикордонному пункті пропуску.

Річ у тім, що в Україні спростовують те, що білоруські опозиціонери добровільно виїхали з Білорусі. Мовляв, насправді йдеться про їх насильницьке видворення. Зокрема, заступник голови українського МВС Антон Геращенко заявив, що Колесникова на кордоні порвала паспорт, аби залишитися на батьківщині, в Білорусі.

Що відбувається в Білорусі:

  • Від 9 серпня там тривають масштабні протести і страйки. Річ у тім, що білоруси не визнають результатів президентських виборів. Перемогу на них нібито здобув Олександр Лукашенко.
  • Відтак, у Мінську та інших містах Білорусі люди виходять на мирні акції протесту, а також влаштовують страйки на підприємствах.
  • У перші дні протестів силовики особливо жорстоко затримували та били протестувальників. Сотні опинилися у лікарнях, тисячі – у СІЗО. Не обійшлося і без жертв: їх щонайменше – 6. 
  • Головна опонентка Лукашенка на виборах Світлана Тихановська майже відразу після виборів виїхала до Литви. Звідти вона записала кілька звернень до народу, дала пресконференцію та підтримує мирні протести.
  • Тим часом опозиціонери, які залишилися у Білорусі, утворили Координаційну раду. Офіційний Мінськ її не визнає, а на учасників здійснює тиск.
Теги за темою
Білорусь Новини політики Протести в Білорусі Ірина Вихрущ
Джерело матеріала
loader
loader