Лукашенко заявив, що затримання Колесникової "було правильним"
Лукашенко заявив, що затримання Колесникової "було правильним"

Лукашенко заявив, що затримання Колесникової "було правильним"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що опозиціонерка Марія Колесникова намагалася втекти в Україну до своєї сестри. Диктатор заявив, що її затримання було правильним.

У спілкуванні з російськими журналістами Олександр Лукашенко розповів, що знає ситуацію з Марією Колесниковою. Його цитує російське видання ТАСС з посиланням на журналіста Євгенія Рожкова.

Олександр Лукашенко сказав, що він в курсі цієї ситуації. Вона дійсно хотіла втекти, як він сказав, в Україну, адже в неї там є буцімто є сестра. Він, як прикордонник, вважає, що її затримали правильно,
– повідомив журналіст.

Як він пояснив, президент Білорусі отримав повідомлення про інцидент на кордоні від спецслужб. Прикордонники сказали, що Колесникова разом з Антоном Родненковим й Іваном Кравцовим намагалися перетнути державний кордон Білорусі з Україною.

"Затримали машину з Колесниковою і її соратниками в зоні між білоруським й українським кордоном. Як доповідають президенту Білорусі, Колесникову викинули з машини й утекли", – заявив Рожков.

Коротко про перетин кордону білоруськими опозиціонерами:

  • Держприкордонслужба повідомила, що Родненков і Кравцов перетнули кордон з Україною й проходять усі необхідні процедури. Марії Колесникової з ними не було.
  • Тоді білоруські ЗМІ й поширили інформацію, що її "викинули" з автомобіля. Водночас цю версію заперечив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.
  • За інформацією українських ЗМІ, щоб уникнути видворення з Білорусі, як це сталося з Родненковим і Кравцовим, Колесникова порвала свій паспорт.

 

Теги за темою
Новини України Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Протести в Білорусі Василь Денисюк
Джерело матеріала
loader
loader