Попри загибель військового: Зеленський назвав перемогою 41 день "тиші" на Донбасі
Попри загибель військового: Зеленський назвав перемогою 41 день "тиші" на Донбасі

Попри загибель військового: Зеленський назвав перемогою 41 день "тиші" на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський прокоментував зрив перемир'я на Донбасі 6 вересня з боку російських найманців. Глава держави зазначив, що впродовж 41 доби на Донбасі зберігалася "тиша", а це вже перемога.

Наразі кожен факт порушення режиму припинення вогню на Донбасі детально розбирають, розповів Володимир Зеленський, спілкуючись із журналістами в Хмельницькій області. Про це пише 24 канал.

Президент підкреслив, що, починаючи з 27 липня, на Донбасі не було зафіксовано прицільних обстрілів. Водночас і після двох обстрілів 6 вересня, коли загинув український військовий, обстрілів знову не було.

Ви всі знаєте, що 42 дні була тиша – я вважаю, що для нас це перемога. Бойових втрат за 41 день, якщо чесно, не було. У сорок другий день ми втратили людину, ми опрацьовуємо й розбираємо наразі деталі, що конкретно сталося,
– наголосив глава держави.

Він зазначив, що тепер до кожного такого випадку є "особливе ставлення". Мовляв, загибель військових для української влади є дуже важливим моментом.

"Ми по деталях розбираємо кожен епізод. На жаль, втратили людину, мої співчуття всім рідним і близьким. Після цього зараз у нас знову немає бойових втрат, і, слава Богу, зараз немає обстрілів", – резюмував Володимир Зеленський.

Коротко про перемир'я і його зрив:

  • Починаючи з 27 липня 2020 року, на Донбасі впродовж 41 доби спостерігалася тиша. Винятками були лише поодинокі непррицільні провокативні обстріли з боку російських найманців.
  • Так тривало до 6 вересня. Тоді бойовики з гранатометів обстріляли українських військових, внаслідок чого один воїн отримав поранення. Пізніше того ж дня ворожий снайпер вбив українського воїна. Надалі прицільних обстрілів знову не було.
Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Новини політики Війна на Донбасі Василь Денисюк Президент України Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader