Масштабне святкування Дня міста в Одесі: поліція відкрила справу через порушення карантину
Масштабне святкування Дня міста в Одесі: поліція відкрила справу через порушення карантину

Масштабне святкування Дня міста в Одесі: поліція відкрила справу через порушення карантину

Правоохоронці розслідують порушення карантину в Одесі на День міста. Організаторам свята загрожує штраф у розмірі 170 тисяч гривень.

На нараді з Володимиром Зеленським представники правоохоронних органів поінформували про відкриття кримінального провадження через порушення карантину в Одесі. Про це пише пресслужба Офісу Президента.

На святкуванні Дня міста в Одесі та Дніпрі зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм,
– доповіли Зеленському.

Однак по Дніпру наразі досудове розслідування не розпочинали. Організаторів свят можуть оштрафувати у випадку встановлення причинно-наслідкового зв’язку між святкуваннями та збільшенням кількості хворих на коронавірус чи смертністю.

Що відомо про святкування Дня міста в Одесі

  • Тисячі людей зібралися ввечері 2 вересня на Потьомкінських сходах на концерт, який відбувся з нагоди Дня міста. Його урочисто відкрив мер міста Геннадій Труханов.
  • Люди прийшли на концерт попри карантинні обмеження. За попередньою інформацією, там зібралося приблизно 50 тисяч людей. Більшість з них не дотримувались соціальної дистанції, а захисні маски майже ніхто не одягав.
  • На сцені, встановленій біля Потьомкінських сходів, виступили популярні виконавці, зокрема: Jerry Heil, Потап і Макс Барських. Святкування завершилось яскравим феєрверком.
  • Глава МОЗ Максим Степанов різко засудив проведення масових заходів в Одесі. Він назвав таку поведінку безвідповідальною та обіцяв "відреагувати". Максим Степанов звинуватив у всьому передвиборчі забаганки влади міста.

В Одесі попри карантин гучно відсвяткували День міста: відео

 

Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України поліція Коронавірус в Україні Карантин Одеса Офіс Президента Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader