Зеленський хоче перевірити, куди пішли гроші для ліквідації наслідків повені на Прикарпатті
Зеленський хоче перевірити, куди пішли гроші для ліквідації наслідків повені на Прикарпатті

Зеленський хоче перевірити, куди пішли гроші для ліквідації наслідків повені на Прикарпатті

Сьогодні, 18 вересня, президент Володимир Зеленський розпочав свою робочу поїзду до Івано-Франківської області з відвідання селища Ланчин, яке постраждало від повені в червні цього року. Глава держави проінспектував перебіг робіт з відновлення інфраструктури, що була зруйнована внаслідок паводка.

Про це інформує пресслужба Офіса президента.

Зокрема, стихія зруйнувала частину дороги Т-09-05 Делятин – Раківчик, яка проходить через селище.

Після огляду відбудованого автошляху в Ланчині президент поспілкувався з місцевими жителями. Вони подякували за нову дорогу в селі та підтримку в подоланні наслідків повені.

Зеленський

Водночас мешканці цього й навколишніх сіл зазначали, що попри великий обсяг виконаних робіт та надану допомогу, багато питань залишаються відкритими, оскільки цьогорічна повінь була наймасштабнішою з усіх, які пам'ятають люди.

Тож Зеленський доручив голові облдержадміністрації особисто відвідати всі населені пункти та запропонувати вирішення озвучених питань.

Крім того, за наполяганням глави держави, обласна та місцева влада мають прискорити темпи виконання робіт, особливо в частині облаштування дамб та відновлення проїзду дорогами.

"Ми зараз сформуємо ще одну комісію, яка перевірить усі потреби, всі помилки. Одна справа, що держава виділяє гроші – а треба перевіряти, куди ці гроші пішли", - зазначив Зеленський після робочого візиту в селище Ланчин.

На його переконання, в галузі дорожнього будівництва процес відновлення просувається добре. Але залишилося багато питань щодо ліквідації наслідків повені.

"На жаль, багато чого не зроблено. Бачив це і розмовляв з людьми. Вважаю, що техніка, люди, виконавці не можуть приїжджати, працювати пару тижнів і їхати. Так не може бути", – зауважив глава держави, додавши, що роботи мають виконуватися регулярно.

Зеленський на Прикарпатті

Також він зауважив, що на Прикарпатті вже збудували 160 км державних доріг, ще 75 км – місцевих.

"Це – рекордна кількість доріг. За останні 5-10 років навіть сумарно не будувалась така кількість доріг. Цим пишаємось", - зазначив Зеленський.

Президент також закликав уряд розглянути запит щодо додаткового виділення коштів.

Нагадаємо, під час сильних дощів 22-23 червня в Івано-Франківській області були підтоплені263 населені пункти, вода зруйнувала201 км доріг, 93 мости та дамби. Червневу повінь вважають найбільшою в області за останні 50 років. В області збитки від стихії оцінюють щонайменше у 2,5 млрд грн. Прикарпаття отримало з держбюджету майже 480 млн грн на ліквідацію наслідків червневої повені.

Джерело матеріала
loader
loader