"Ключові кроки має зробити Росія": Зеленський розповів, що потрібно для миру на Донбасі
"Ключові кроки має зробити Росія": Зеленський розповів, що потрібно для миру на Донбасі

"Ключові кроки має зробити Росія": Зеленський розповів, що потрібно для миру на Донбасі

Зеленський хоче бачити більше прагнення Росії до миру / фото УНІАН

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю словацькому виданню Hospodárske noviny, текст якого розміщено на сайті глави держави.

Зеленський відзначив, що за рік його президентства Україні вдалося повернути майже 150 людей з полону - з Росії та окупованих територій.

«Ми розвели війська на Донбасі на трьох позиціях, проводимо активне розмінування території. А 11 вересня на зустрічі радників лідерів «нормандського формату» було домовлено про допуск МКЧХ на окуповану територію Донбасу», - зауважив він.

Президент наголосив, що Україна зацікавлена в мирі найбільше, бо війна - на нашій території. «Але на шляху до миру має бути рух двох сторін, і ключові кроки має зробити Росія, яка контролює окуповані території України. Ми хотіли б бачити більше прагнення Москви пришвидшити досягнення миру», - додав він.

"Нормандські" перемовини щодо Донбасу

  • 11 вересня в Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів країн - учасниць «нормандського формату». Згідно з повідомленням прес-служби Офісу президента України, радники підтримали заклик Києва вжити вичерпних заходів для продовження стійкого і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі. Також учасники зустрічі домовилися, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста до кінця вересня отримають доступ до українських полонених в ОРДЛО.
  • 15 вересня Зеленський заявив, що протягом 10 днів має відбутися ще одна зустріч радників голів держав «нормандського формату», після якої планується саміт лідерів України, Німеччини, Франції та РФ.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Джерело матеріала
loader
loader