/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Ff10838ee0dfa25007356f6337258453e.jpg)
Налисники з маком та яблуками: як приготувати смачну страву
Являють собою налисники млинці з начинкою, загорнені рулетиком або конвертиком. При цьому млинці для них випікаються тонкі та еластичні, а всередині налисника є багато смачної начинки, у нашому випадку – солодкого та маку та ароматних яблук.
Подавати налисник, залежно від особистих уподобань, можна з різними соусами, варенням, сметаною, підливою або просто з гарячим розтопленим маслом.
Налисники з маком та яблуками
Для млинців
- Молоко - 500 мл
- Кефір - 500 мл
- Борошно - 2 ст.
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 1 ст.л.
- Сода харчова - 1 ч.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Рослинна олія - 2 ст.л.
Для начинки
- Мак - 120 г
- Яблука - 5 шт.
- Вершкове масло - 60 г
- Лимони - 0,5 шт.
- Цукор - 200 г
- М'який сир (вершковий) - 200 г
- Вершки - 150 мл
Приготування тіста. Яйця збити міксером до утворення пишної маси.
Соду додати в кефір, влити туди ж тепленьке молоко, перемішати. Всипати цукор, збиті яйця та сіль. Збити все.
Всипати просіяне борошно, добре перемішати й акуратно, помішуючи, вливати молоко.
Додати олію, знову перемішати. Тісто можна залишити на 10 хвилин під закритою кришкою настоятися, а потім добре перемішати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fd5756eebf362bd0e7c84dacf6f2188d9.jpg)
Добре прогріту сковороду змастити перед першим млинцем олією. Налити ополоником невелику порцію тіста на сковороду, розрівняти його, формуючи млинець. Смажити на сильному вогні до золотистого кольору.
Перевернути і смажити ще 20-30 секунд з другого боку. Готовий млинець зняти зі сковороди і посмажити таким чином усі.
Приготування начинки. Залити мак окропом і залишити на 15 хвилин. Потім добре перетерти.
Очищені яблука нарізати на кубики.
Розтопити в сковороді масло, додати цукор, нагріти його до розчинення. Викласти яблука, тушкувати їх до м'якості. Додати мак і видавити лимонний сік, зробити карамель.
Вершки збити з цукром, додати до вершкового сиру та перемішати. Змастити млинці цим намазуванням, поверх викласти начинку й скрутити млинці в рулет.
Інші рецепти, які можуть зацікавити:
- Соковито-ароматний яблучний штрудель: як приготувати апетитну випічку
- Найсмачніший Маківник: як приготувати пишний та ароматний смаколик
- Сонячне абрикосове варення: рецепти фруктових ласощів на зиму
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: УНІАН

