Кравчук пояснив, чому Україна не ставить на переговорах ТКГ питання про перенесення фізичних зустрічей з Мінська
Кравчук пояснив, чому Україна не ставить на переговорах ТКГ питання про перенесення фізичних зустрічей з Мінська

Кравчук пояснив, чому Україна не ставить на переговорах ТКГ питання про перенесення фізичних зустрічей з Мінська

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук зазначив, що наразі взагалі не йдеться про перенесення фізичних зустрічей з Мінська, оскільки засідання відбуваються через відеозв'язок. 

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Кравчук зауважив, що провідна роль у питанні перенесення переговорного майданчика є у модератора, яким виступає ОБСЄ. Ні Україна, ні Росія не можуть самостійно ухвалити таке рішення. 

"Уже звучала така пропозиція на відеоконференції. Росія запропонувала фізичну зустріч у Мінську, але пані (Хайді. - Ред.) Грау зробила відповідне подання, в якому зазначила, що за таких умов, враховуючи коронавірус, немає можливості. Ми рахуємося з такою позицією та дотримуємося її, і будемо дотримуватися", - зазначив Кравчук.

Він додав, що й політична ситуація у Білорусі не сприяє фізичним зустрічам ТКГ.

Глава української делегації наголосив, що зараз Україна не ставить на переговорах питання про перенесення фізичних зустрічей ТКГ з Мінська.

"Ми говоримо про відеоконференцію, а для неї немає жодного значення, де вона буде проводитися", - сказав Кравчук.

Нагадаємо, раніше канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що його країна готова прийняти у себе представників Тристоронньої контактної групи із врегулювання конфлікту на Донбасі. Відень також обіцяє сприяти врегулюванню ситуації на сході України. 

Відео Кравчук запропонував депутатам переглянути постанову про призначення місцевих виборів

У парламенті немає жодних законодавчих ініціатив, які могли би дозволити вибори на окупованому Донбасі - про це повідомив Дмитро Разумков. У Верховній Раді отримали лист Леоніда Кравчука - голови української делегації у тристоронній контактній групі у Мінську. Він запропонував депутатам переглянути постанову про призначення місцевих виборів. Бо Росія та контрольовані нею представники ОРДЛО висунули ультиматум - вони зажадали змін, які б легалізували місцеві вибори у жовтні на окупованому Донбасі. За словами Разумкова, виборчий процес уже почався, і вносити будь-які зміни у постанову про вибори не можна.   

Кравчук запропонував депутатам переглянути постанову про призначення місцевих виборів
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader