Наслідки протестів у Білорусі: візит Зеленського скасували, форум перенесли
Наслідки протестів у Білорусі: візит Зеленського скасували, форум перенесли

Наслідки протестів у Білорусі: візит Зеленського скасували, форум перенесли

Форум регіонів України та Білорусі, що мав у жовтні відбутись у Гродно, перенесли на наступний рік. Також скасували і візит президента Зеленського.

Заходи скасувала українська сторона

Заходи скасували з ініціативи української сторони. Про це повідомив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол, інформує посольство у фейсбуці.

Сокол зазначив, що у липні запрошення надійшли всім керівникам українських регіонів. У серпні підтвердження отримали від половини українських областей. Також у жовтні мав приїхати президент Володимир Зеленський.

Буквально на днях українська сторона звернулася до нас з ініціативою перенести Форум на 2021 рік. Фактично перекреслена спільна підготовча робота. Постраждають в першу чергу економіки наших країн, міжрегіональні зв'язки і між простими людьми,
– розповів Сокол.

Посол зазначив, що попри те, що "керівництво країни поставило відносини на паузу", спілкування з місцевою владою та бізнесом продовжиться.

Яка ситуація у відносинах між Україною і Білоруссю

  • Після передачі Мінськом бійців ПВК "Вагнера" Росії, а також старту протестів у Білорусі українське МЗС повідомило, що відносини між країнами перебувають "на паузі", проте про розірвання відносин не мовиться.
  • Український посол в Білорусі Ігор Кизим був викликаний на консультації до Києва. Шляхом назад до Мінська авто посла обшукали на кордоні – всупереч міжнародним нормам. Через це у МЗС Білорусі подали ноту, на яку у білоруському дипвідомстві не відреагували.
  • Верховна Рада визнала своєю постановою президентські вибори у Білорусі недемократичними. Проте щодо статусу Лукашенка після інавгурації, тоу Києві проводитимуть консультації.
Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Білорусь Новини політики МЗС України Офіс Президента Протести в Білорусі Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader