Фокіна звільнили з ТКГ: з'явився указ Зеленського
Фокіна звільнили з ТКГ: з'явився указ Зеленського

Фокіна звільнили з ТКГ: з'явився указ Зеленського

Володимир Зеленський своїм указом звільнив Вітольда Фокіна з ТКГ. Раніше перший заступник голови Тристоронньої контактної групи зробив низку неоднозначних заяв. Саме це і стало причиною його звільнення

Указ розмістили на сайті Офісу Президента, він набуває чинності з моменту публікації.

Президент Зеленський підписав указ про звільнення Фокіна 30 вересня 2020 року.

"Вивести зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна, увільнивши його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації", – мовиться в указі.

Для Президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави. Представляти державу на будь-якому рівні – це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це – безумовний обов'язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу. 
– йдеться в поясненні на сайті Офісу Президента.

В Офісі Президента також відзначили, що не можна назвати миром ситуацію, коли є тимчасова окупація частини нашої території, на якій діють окупаційні структури, і відсутність безпеки на цій території.

"Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їхню військову техніку, провести повну деокупацію та повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією. Тільки це може бути шляхом до справжнього миру", – переконані в Офісі Президента.

Чим "відзначився" Вітольд Фокін

  • Перший заступник очільника української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 29 вересня заявив, що поки нібито не бачив доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією.
  • Це вже не перша одіозна заява Фокіна про українсько-російську війну. Раніше він наполягав, що необхідно забезпечитиамністію для всіх бойовиків на Донбасі.
  • Також Фокін розповідає, що необхідно виконати умову Росію про вибори на окупованих територіях.

Суспільство дуже гостро відреагувало на такі заяви Фокіна. А політики одразу ж почали вимагати звільнення Фокіна.

Цікаво, що онука Фокіна Маріяпознайомила дідуся із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком. Саме дівчина нібито причетна до рішення свого родича увійти до складу ТКГ у Мінську.

Теги за темою
війна Новини України Новини політики Війна на Донбасі Скандал Альона Захарова Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader