У МЗС заявили, що Україна планує приєднатися до санкцій проти Білорусі
У МЗС заявили, що Україна планує приєднатися до санкцій проти Білорусі

У МЗС заявили, що Україна планує приєднатися до санкцій проти Білорусі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна планує приєднатися до санкцій Євросоюзу проти Білорусі.

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там в цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, бо тут вже йдеться про питання послідовності політики", - заявив Кулеба в інтерв'ю BBC News Україна 2 жовтня.

В МЗС наголошують, що Україна планує приєднатися саме до персональних санкцій щодо певних представників білоруського керівництва.

"Що стосується економічної взаємодії - ми не плануємо атакувати. Ми не плануємо робити Білорусі ще гірше - ми бажаємо їй тільки добра. В нас немає в планах якогось ембарго, запровадження якихось обмежень на торгівлю", - повідомив Кулеба.

Також Україна не зменшуватиме рівень дипломатичного представництва в Мінську.

"Я не бачу підстав для розриву дипломатичних відносин або для пониження присутності України в Білорусі до рівня тимчасового повіреного, як у нас це з Росією" - зазначив міністр.

Нагадаємо, що лідери країн ЄС дали "зелене світло" санкціям проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації виборів та розгонів мітингів. Але поки що без Лукашенка.

Своєю чергою, у Мінську вже заявили про відповідь на санкції ЄС - запроваджують проти Євросоюзу власні обмеження та погрожують розірванням дипломатичних відносин. Утім, список тих, хто підпадає під санкції, не публікуватимуть. 

Пізніше санкції проти білоруських чиновниківзапровадили і Сполучені Штати. У санкційний список потрапили вісім офіційних осіб Білорусі, в тому числі ряду силовиків.

Відео Більше 9 годин знадобилося лідерам країн ЄС, щоби дати "зелене світло" білоруським санкціям

Євросоюз остаточно погодив білоруські санкції. Але поки що без Лукашенка. У "чорному" списку майже 40 посадовців, причетних до фальсифікації виборів та насильства під час розгонів мітингів. Рішення про застосування санкцій ЄС планує ухвалити уже сьогодні під час другого дня саміту в Брюсселі. Які ще теми обговорюватимуть лідери ЄС, розповів кореспондент Радіо Свобода Григорій Жигалов.

Більше 9 годин знадобилося лідерам країн ЄС, щоби дати "зелене світло" білоруським санкціям
Джерело матеріала
loader
loader