"Це звичайна математика": Шмигаль порахував, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії
"Це звичайна математика": Шмигаль порахував, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії

"Це звичайна математика": Шмигаль порахував, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії людям похилого віку. Такі підрахунки він пов'язує зі зменшенням кількості працездатного населення.

Про це він розповів, виступаючи з лекцією перед студентами у Львівській політехніці.

"Нація старіє. Є проблема з людським капіталом... Україна як частина старої Європи не відтворює своє населення... Це звичайна математика і економічна демографія", - заявив він.

Тому необхідно вводити накопичувальну пенсійну систему на додаток до існуючої солідарної. Ще один вид пенсійних відрахувань хочуть ввести 2021 року. "Кожен з нас повинен подумати про свою пенсію з молодого віку", - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні нинішнє покоління 30-річних у небезпеці безгрошів'я. Бо в державі все ще діє солідарна пенсійна система. На сьогодні, за підрахунками спеціалістів, один працівник утримує одного пенсіонера, адже група так званого "основного працездатного віку" досить солідна. За 25 років, коли на пенсію вийдуть нинішні тридцяти- та сорокарічні, тих, хто мав би утримувати їх, безнадійно мало. І змінити це вже неможливо, бо це працездатне населення не народилось.

Відео Пенсійна катастрофа: що вже зараз потрібно зробити 30-річним, аби не голодувати на старість  

Інвестиційний банкір стверджує: щасливі пенсіонери ті, хто почали відкладати гроші у свої 30. В Україні все ще діє солідарна пенсійна система. Тобто існує велетенська діжка, куди усі, хто працюють, скидуються грошима. А далі держава намагається розподілити ці гроші між усіма пенсіонерами. Наразі виходить не дуже. Через загрозливе співвідношення один до одного більшість пенсіонерів отримує мізер. У Міністерстві соціальної політики налаштовані рятувати солідарну систему держави будь-за- що і причина, кажуть, в генетиці. Як уникнути пенсійної катастрофи - дивіться у сюжеті.  

Пенсійна катастрофа: що вже зараз потрібно зробити 30-річним, аби не голодувати на старість  
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader